Gündem

İl valilikleri tek tek duyurdu! Bu illerde okullar yarın da tatil edildi

Yoğun kar yağışı yarıyıl tatiline günler kala eğitime darbe vurmaya devam ediyor. Bugün de Adıyaman, Rize ve Van’da valilik kararıyla okullarda yarın için tatil kararı alındı.

Adıyaman’da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle her tür kademedeki resmi, özel okul ve kurumlarda eğitim ve öğretimin 21 Ocak Cuma günü tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Rize’de devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın da ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışının devam ettiği belirtildi. Resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 21 Ocak Cuma günü eğitim-öğretime ara verildiği aktarılan açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Okullarda zorunlu karne töreni yapılmayacağı ifade edilen açıklamada, kendi isteğiyle karnesini okullarından almak isteyen öğrenciler için okulların açık bulundurulacağı, okul idarecileri, öğretmenler ve diğer eğitim çalışanlarının görev başında olacağı aktarıldı.

Van’da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak. Valilikten yapılan açıklamada, 21 Ocak Cuma günü, kent genelindeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının yoğun kar ve tipi nedeniyle bir gün tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı bildirildi.