Bilim, Teknoloji

Google O Hizmeti Durdurdu! Artık Ücretli Olacak

Google bu güne kadar ücretsiz olarak sunduğu G Suite’in legacy sürümünü kapattığını duyurdu. Google tarafından kullanıcılara gönderilen mailde kişilerden paralı olan Google Workspace hizmetine geçmesini istendi.

Google, arama motoru alanındaki hakimiyetinin yanı sıra çeşitli hizmetleri de kullanıcılarına sunuyor. Şirket 16 yıl önce işletmeler ve okullar için başlattığı G Suite’in ücretsiz kullanımı legacynin fişini çekiyor. Google’dan gönderilen mailde kullanıcılara 1 Mayıs’a kadar ücretli bir seçeneğe geçmesi tavsiye edildi. Aksi takdirde Google hesapları otomatik olarak geçirecek. Şirket üyelik modelinin halihazırda kullanılan hizmetlere göre seçileceğini belirtti. Eğer hesapta bir ödeme yöntemi yoksa Google hesabı 60 gün boyunca askıya alacak. Google ücretsiz sürümün kullanımını 1 Temmuz’da bitiriyor.

Ücretsiz Üyelik Almayı Durdurmuştu

Uzun yıllardır işletmeler ve okullara yönelik bu hizmetin legacy adında ücretsiz bir sürümü bulunuyordu. Şirket 2012 yılında yeni ücretsiz üyelik almayı durdurmuştu ama eski üyeliklere dokunmuyordu. 2020 yılıyla birlikte G Suite’in yerini Google Workspace aldı. Çatı kuruluş Alphabet şimdi ise legacy adındaki ücretsiz sürümü kapatacak. Kullanıcılara 1 Mayıs’a kadar ücretli bir seçeneğe geçmesi tavsiye edildi. Aksi takdirde Google hesapları otomatik olarak geçirecek. Şirket üyelik modelinin halihazırda kullanılan hizmetlere göre seçileceğini belirtti.

1 Temmuz’da Tamamen Bitecek

Eğer hesapta bir ödeme yöntemi yoksa Google hesabı 60 gün boyunca askıya alacak. Google ücretsiz sürümün kullanımını 1 Temmuz’da bitiriyor.