Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Merkez Bankası resmen duyurdu: Dolar ve euro için flaş gelişme! Gözler 27 Ocak’ta

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın ilk enflasyon raporunu 27 Ocak’ta açıklayacak. Konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu önemli açıklamalarda bulunarak ilk enflasyon raporunun 27 Ocak’ta açıklanacağını belirtti. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu açıklamalarında “Enflasyon Raporu 2022-I” tanıtımı amacıyla 27 Ocak’ta Ankara’da bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini bildirdi.

TOPLANTI SAAT 10:30’DA

Merkez Bankası tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklama kapsamında bankanın Ankara’daki idare merkezinde gerçekleştirilecek toplantı, saat 10.30’da Başkan Kavcıoğlu’nun sunumuyla başlayacağı bildirildi.

CANLI YAYIN YAPILACAK

Bunun yanı sıra açıklamanın devamında Kavcıoğlu’nun daha sonra basın mensupları ile ekonomistlerin sorularını yanıtlayacağı belirtilerek fiziksel ortamda gerçekleştirilecek toplantı, bankanın internet sitesinin yanı sıra resmi Twitter ve YouTube hesaplarından da canlı olarak yayımlanacağı bildirildi.

Enflasyon raporunun ise döviz kurlarını etkilediği bu durumda enflasyon raporunun iyi halde olmasının ise dövizin düşeceği yorumlarını beraberinde getiriyor.