Gündem

Koronavirüs salgınında o ilimiz alarm verdi! Vefat ve vaka sayıları çok sert yükseldi

Koronavirüsle mücadele devam ederken ortaya çıkan Omicron varyantının etkisiyle vaka sayıları tırmanışa geçerken bir ilimizden gelen haberler alarm seviyesinde oldu. İzmir vakaların arttığı iller arasında yer alırken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından bir açıklama yapıldı. Vali Köşger açıklamalarında kentteki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunarak koronavirüs vakalarının arttığı ve vefat sayılarının da yükselişe geçtiğini ifade etti.

VEFAT SAYILARI ARTTI

Vali Köşger açıklamalarında son iki gündür İzmir kendi rekoru kırdığını belirterek İzmir’de geçen sene yaşanan deprem sonrası yaşadığımız bir pik olduğunu hatırlatarak deprem döneminde herkesin sokağa çıktığını bundan dolayı hastalığın yayıldığını belirtti. Vali Köşger açıklamalarında pik noktanın aşıldığını iki gündür İzmir’in kendi rekorunu kırdığını ve vefat sayısını da arttığını bildirdi.

VAKA YÜKSELİNCE VEFAT DA YÜKSELDİ

Konu ile ilgili olarak İzmir Valisi Köşger açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Son iki gündür İzmir kendi rekorunu kırıyor. İzmir’de geçen sene yaşanan deprem sonrası yaşadığımız bir pik vardı. Deprem dönemi herkes sokağa çıktığı için hastalığı birbirine bulaştırmıştı. O pik nokta aşıldı. İki gündür İzmir kendi rekorunu kırıyor. Vefat sayıları da artıyor. Ölüm oranı eskiye göre daha düşük ama vaka sayıları yükseldiği için vefat oranı da artıyor.”