Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

PTT ailelere elektrik faturası desteği veriyor! Elektrik faturası ile başvurana PTT’den 206 lira para veriliyor

Kış aylarındaki dondurucu soğuk nedeni ile kombiler çalıştı ve doğalgazla beraber elektrik tüketimi de yaz aylarına oranla çok fazla arttı. Devlet tarafından geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara elektrik faturaları için destek veriliyor. Buna göre, elektrik faturasına destek sağlanıyor. Dar gelirli kişiler talep etmesi üzerine elektrik fatura desteğinden yararlanabiliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar ise PTT’ye elektrik faturaları ile başvuru yapabilir.

206 LİRA DESTEK VERİLİYOR

Elektriğe gelen zamlar ve elektrik tüketiminin arttığı bu dönemde birçok vatandaş elektrik faturası desteğinden yararlanmak için araştırma yapmaya başladı. Elektrik faturası yardımının detayları belli oldu. Elektrik faturası desteği için başvurular PTT’ye yapılırken ödemeler de PTT üzerinden alınıyor. 1-2 kişilik aile için ödeme miktarı 103 lira olarak belirlenirken 4 kişilik bir aile için elektrik faturası desteği 206 lira olarak ifade edildi.

ÖDEMELER PTT’DEN YAPILACAK

Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için oluşturulmuş bir destek türüdür. Elektrik tüketim desteğinden yararlanabilen vatandaşlar, PTT şubelerinden başvurularını yapabilirler. Ayrıca bu destekten kimlerin yararlanabileceği de paylaşıldı. Bu kişiler ise bu ödemeler kapsamında destek alabiliyor:

ŞU ÖDEME ALANLARA DESTEK VERİLİYOR

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler