Ekonomi

Devletten dar gelirli vatandaşlara kira yardımı desteği! Her ay hesaplara 1.150 TL yatacak!

Dar gelirli vatandaşlara kira müjdesi geldi! İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 81 il genelindeki dar gelirli vatandaşlar, devletten kira yardımı alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımı yapmaya başladı. Sosyal Hizmetler ve Kaymakamlıklar ise dar gelirli vatandaşlara kira desteği sunuyor. Devletin dar gelirli vatandaşlara sunduğu kira yardımı her ay hesaplara 1.150 TL olarak yatıyor. Kira yardımı nasıl alınır? Devletten ekonomik durumu kötü olanlara kira desteği devam ediyor.

Her Ay 1.150 TL Kira Desteği Veriliyor

Türkiye’nin hemen hemen dört bir yanında kira fiyatları giderek artarken, neredeyse asgari ücret kadar kira istenen pek çok ilde dar gelirli vatandaşlara devletten yardım eli geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dışında Sosyal Hizmetler ve Kaymakamlık bünyesinde dar gelirli vatandaşlara kira yardımı yapılıyor. Edinilen bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kira yardımı yapıyor. Başvuru süreci devam ederken evini kentsel dönüşüme veren ev sahipleri ve kiracılara ödenen bu yardımlar en az 18 ay boyunca sürüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ev sahiplerine ve kiracılara kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapıldığı belirtildi. Kira yardımı illere göre belirlenirken, vatandaşlar her ay düzenli olarak bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Ödemeler hak sahiplerinin banka hesaplarına her ay otomatik olarak yapılırken illere göre kira yardım tutarı değişiyor. Ortalama kira yardım ücretlerine bakıldığında 715 TL görülürken en yüksek rakam ise İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde 1.150 TL olacak şekilde veriliyor.

Devletten Vatandaşa Taşınma Yardımı

Evini kentsel dönüşüme veren vatandaşların bu süreçte mağduriyet yaşamaması için yapılan yardımlar çeşitlilik kazandı. Evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara bakanlık tarafından taşınma desteği veriliyor. Öte yandan kira yardımı almak isteyen dar gelirli vatandaşlar Alo 183 Sosyal Destek Başvurusu Telefon Hattı üzerinden bilgi alabiliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımına başvuruda bulunmak isteyenler riskli yapının yıkım tarihinden itibaren 3 ay içinde bu ildeki belediyeye müracaat etmeleri yeterli oluyor.