Gündem

Devlet bu şartları taşıyan çocukların hesabına her ay 1611 TL yatırıyor! Bu şartları taşıyanlar başvurabilir!

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı alan çocuklara her ay 1611 TL ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ekonomik durumu kötü olan ailelerin çocukları için başlatılan SED yardımı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ekonomik olarak yardıma muhtaç çocukların her ay düzenli olarak aldığı SED yardımı 2022 yılında değişti. Maddi açıdan geçimini sağlamakta zorlanan ailelerin çocuklarına yönelik başlatılan bu yardım, her ay belirlenen hesaba düzenli olarak yapılıyor. SED ödemelerinden kimler yararlanabilir? Her ay 1611 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

SED Yardımı 1611 TL’ye Yükseltildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşların yakından takip ettiği SED yardımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, daha önce 1.259 TL olan SED yardımının 2022 yılında 1.611 TL’ye yükseltildiğini açıkladı. Muhtaç durumda olan çocukların adına belirlenen banka hesaplarına yapılan ödemelerin tarihi de açıklandı. Bakan Yanık, SED ödemelerinin Ocak ayında tamamlanacağını belirtirken günümüzde SED yardımından 142 bin çocuğun yararlandığını kaydetti.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ödediğimiz ortalama Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarını bu ay 1259 liradan 1611 liraya yükselttik. Ocak ayında ailelerin hesabına toplam 234 milyon 666 bin TL yatıracağız.” ifadelerini kullandı. SED yardımından yararlanmak isteyen çocuklu aileler, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yaparak bu destekten yararlanabiliyor.

SED Yardımı Nedir?

Sosyal devlet anlayışı doğrultusunda muhtaç durumda olan vatandaşlara ekonomik destek sunmak amacıyla yapılan sosyal yardımlar arasında SED yardımı da bulunuyor. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için ödediğimiz ortalama Sosyal ve Ekonomik Destek (SED), çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve hayatını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelere verilen bir maddi yardımdır.

Bakıma muhtaç olan çocukların, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar ihtiyaçlarının karşılanmasında SED ödemeleri yapılır. Geçici bir süreliğine yapılan ekonomik destekler sayesinde çocukların psiko-sosyal destek görmesi sağlanır. 2022 yılında SED ödemeleri aylık 1.1611 TL olarak belirlendi.