Ekonomi

Altın tahmininde ters köşe yapacak açıklama: Altın fiyatları geri çekilecek!

Yatırımcılar, en güvenli yatırım aracı olarak lanse edilen altın fiyatlarını canlı, güncel ve anlık olarak takip ediyor. Gün içinde merakla takip edilen altın fiyatlarındaki değişimler yatırımcıların radarına takılıyor. Fed’in faiz kararı öncesi ons altın ve iç piyasada gram altın fiyatında yükseliş sinyalleri görülürken, piyasa ve altın uzmanı İslam Memiş yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeni altın tahminini yapan uzmana göre pek çok yatırımcı altında yükseliş beklerken ters köşe olacak.

Altın Fiyatları Düşecek Mi?

Fed’in faiz kararını açıklayacağı gün öncesinde altın fiyatları da yatırımcıların odak noktasında bulunuyor. Gün içinde sık sık takip edilen altın fiyatları için son dakika gelişmeleri de büyük önem taşıyor. 25 Ocak Salı günü yatırımcılar “Güncel altın ve dolar kuru fiyatları nedir? diye aramalarına devam ederken bir yandan da “Gram altın düşecek mi?” sorusunun yanıtını arıyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın yarın yapacağı faiz açıklaması, altın fiyatında hem gram hem de ons bazında önemli bir değişiklik getirebilir.

İslam Memiş’ten Kritik Altın Açıklaması

Fed’in merakla beklenen faiz kararını açıklayacağı kritik gün öncesi altın uzmanı İslam Memiş, çarpıcı bir tahminde bulundu: “”0-11 lira bandında yüzde 50, 13,30 – 13,40 lira aralığında yüzde 25 dolar alımı yapan yatırımcı diğer yüzde 25 için Fed’i beklemeye devam ediyor. Altın tarafında ise 620-630 lira seviyesinden yüzde 50, 770-780 lira seviyesinden yüzde 25 alım yapan diğer yüzde 25’i beklemeye devam ediyor.”

Fed konusunda yatırımcının neye dikkat etmesi gerektiğini söyleyen İslam Memiş “Fed’in mutlaka dolar varlıklarını olumlu yönde destekleyen şahin açıklamaları olacak. Önemli olan yüksek maliyetten döviz alan yatırımcı bu hafta ons altın tarafında bir fırsat yakalıyor. Özellikle gram altını 900-1000 lira seviyesinden alanlar altının ons fiyatı 1830 dolar seviyelerinde.” dedi.

“900 – 1000 TL’den Gram Altın Alanlar”

Altın dolar paritesi yapmak isteyen yatırımcıların bu hafta son bir şans yakalayacağını söyleyen İslam Memiş, “O 900 – 1000 TL üstünde alım yapanlar maliyet düşürmek için bir fırsat yakaladı bana göre. Elinde altın bulunduranların maliyet düşürmek için son haftası.” ifadelerini kullandı.