Gündem

Dikkat! Başvuruyu kaçırmayın! 300, 400, 600 TL ödeme!

Ekonomik açıdan destek arayan anneleri yakından ilgilendiren SGK çocuk yardım parası, 2022 yılında da yakından takip ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni doğan çocukların harcamaları için 300, 400 ve 600 TL tutarlarında karşılıksız çocuk yardımı yapmaya devam ediyor. Vatandaşların yeni yıla girilmesi ile birlikte en çok araştırdığı konular arasında “SGK çocuk yardım parası ne kadar?” ve “SGK çocuk yardım parası başvuru şartları nelerdir?” gibi sorular öne çıkıyor. İşte 2022 yılında 300 TL, 400 TL ve 600 TL olarak verilen SGK çocuk yardımı parası hakkında bilinmesi gerekenler…

SGK Çocuk Yardımı Parası Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni doğan T.C. vatandaşı bebeklerin bakım masraflarına destek olmak için çocuk yardımı adıyla maddi destek sunuyor. Devlet tarafından sağlanan bu yardım, SGK kapsamında çalışan anne ve babaların çocukları için ödenek şeklinde yapılıyor. 2022 yılında SGK sosyal hizmetler ve yardımlar arasında en çok araştırılan konulardan biri olan SGK çocuk yardım parası doğan bebeğin sayısına göre 300 TL, 400 TL ve 600 TL olarak veriliyor.

SGK Çocuk Yardım Parası Neye Göre Veriliyor?

SGK’lı anne ve babaların dünyaya gelen çocuklarına 1 defaya mahsus olarak yapılan çocuk yardım parasında farklı yardım miktarı geçerli oluyor. Buna göre SGK çocuk yardımından yararlanmak isteyen ailelere ilk çocuk başına 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü ya da üçüz çocuklar için 600 TL destek veriliyor. Bununla birlikte internet üzerinden yapılan araştırmalarda SGK çocuk yardımı başvurusu da merak ediliyor. SGK il müdürlüğüne dilekçe vererek bu maddi destekten yararlanmak mümkün oluyor.

SGK Çocuk Yardımı Parası Başvuru Şartları

2022 yılında dünyaya gelen çocuğu için SGK’dan çocuk yardım parası almak isteyen ailelerin başvuru yapması gerekiyor. Başvuruda ilk olarak ailenin ve bebeğin T.C. vatandaşı olması, eşlerden herhangi birinin SGK’ya bağlı çalışan olması ve bebeğin canlı şekilde doğmuş olması önem taşıyor. İstenen SGK çocuk yardımı parası başvuru belgeleri ile birlikte SGK il müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.