Ekonomi

İslam Memiş’ten Altın Yatırımcısına Tavsiye: Buna Dikkat Edin!

Piyasa ve altın uzmanı İslam Memiş, “Her şey bu kadar basit” diyerek altın yatırımcısının yapması gerekeni söyledi. 26 Ocak 2022 altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, altın fiyatındaki yükselişin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Son dönemde yukarı yönlü hareket yapan ons altın hakkında uyarılarda bulunan İslam Memiş, altın piyasasında ikinci çöküşün çok yakından gelebileceğini söyledi. Bu çöküşten en karlı çıkış formülünü yine deneyimli piyasa uzmanı İslam Memiş verdi.

İslam Memiş’ten Çöküş Uyarısı

Altın yatırımcısının yakından takip ettiği isimlerden piyasa ve altın uzmanı İslam Memiş, ikinci çöküş yakın ifadelerini kullandı. Yatırımcıya önemli tavsiyelerde bulunan ekonomist, son durumu değerlendiren açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti. Çöküş durumunda yatırımcının kazanç sağlaması için yapması gerekenleri anlatan İslam Memiş, “Küresel borsa, kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüşlere şaşırmayın çünkü iki hafta önce IMF uyardı! Bu sadece geçici artçı idi. Asıl deprem Mart ve Nisan’da. Panik yapmayın, tedbir için vakit var ama daraldı.” dedi.

İslam Memiş’ten Yüzde 75 Formülü

Yatırımcılara yüzde 75 formülünü açıklayan İslam Memiş, “Yüzde 75 hazırlığı yapanlar şanslı. Neyi bekliyoruz? Yüzde 25’i. Şubat’ta tamamlayıp kahvemizi yudumlar izleriz. Yüzde 75’ciler hadi iyisiniz iyi.” yorumunu yaptı. İslam Memiş yatırım tavsiyeleri ile hareket eden altın yatırımcısı ise bu formüle uyarak küresel altın piyasasında yaşanabilecek ikinci çöküşe karşı kendini hazırlamış oldu.

Altın yatırımcısına bir kez daha yüzde 75 formülünü hatırlatan İslam Memiş, “Neydi yüzde 75’imiz? 10-11 aralığı dolar yüzde 50, 13.30’da yüzde 25, ortalama 11,43. Gram altında 630 yüzde 50, 780 yüzde 2, ortalama 680.” ifadelerini kullandı. Alım satım bölgelerinde yüzde 75 ve yüzde 25 olacak şekilde işlem yapılması tavsiyesinde bulunan ünlü ekonomist büyük ilgi gördü.

Kademe, Sepet, Uzun Vade

Küresel piyasalardaki çöküşte yatırımcıların kendilerini en iyi şekilde koruyup kazandıran formüle ulaşmasını sağlayan piyasa uzmanı gümüş için de tavsiye verdi. Gümüş’de 7,50-8,50 aralığı yüzde 50, 9,00-9,50 yüzde 25 ve ortalama 8,41. İslam Memiş kademe, sepet ve uzun vade tavsiyesinde bulunarak “Her şey bu kadar basit” dedi.