Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Simit fiyatlarına çok büyük zam! Simitçiler Odası Başkanı açıkladı: O şehirde simit 5 lira

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş çok önemli açıklamalarda bulundu. Delibaş açıklamalarınsa simidin 4 lira olması için onay beklediklerini belirterek Mar ayında da 5 liraya çıkacağını ifade etti. Ankara Simitçiler Odası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne simit, açma, poğaça ve döner pidesi fiyatının 4 liraya çıkarılması için yazı gönderildi. Bu yazıda zam için enerji fiyatlarının, dövizin ve ekonomik koşulların durumu gerekçe gösterildi.

FİYATLAR YÜKSELDİ

25 kg susamın 850 TL, 50 kg unun 390 TL ve 1 koli mayanın 160 liraya çıktığı kaydedilen yazıda geçen yıl ortalama elektrik faturasının 5-7 bin iken bu yıl 10-12 bin liraya, yakıt giderlerinin ise 9-10 bin liradan, 16-18 bin liraya yükseldiği de paylaşıldı.

50 BİN TL ELEKTRİK FATIURASI GELDİ

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş açıklamalarının devamında pandemi dolayısıyla100 simit dükkanının kapandığını belirtti. Ayrıca Delibaş açıklamalarında böyle giderse 100 işyerinin kapanacağını bir işletmeye 50 bin lira elektrik faturasının geldiğini vurguladı. Bu konuda Delibaş’ın açıklamaları şöyle oldu:

MART AYINDA 5 LİRA OLABİLİR

“Böyle giderse 100 işyeri daha kapanacak. Esnafımız sadece ayakta kalmak için tabiri caizse ‘can havliyle’ çalışmaya devam ediyor. Bir arkadaşımıza 50 bin lira elektrik faturası geldi. Bu yükün altından nasıl kalkacak? Simit, mart ayında da 5 liraya çıkar”