Ekonomi

Dar gelirli vatandaşlara 1282 TL devlet ödemesi yapılıyor! Hemen başvuru yapın, ödemeniz hesabınıza yatsın!

Ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşlar 2022 yılında fakirlik aylığı başvuru ve şartlarını merak ediyor. Dar gelirli vatandaşlar arasından başvuru yapanlar ayda 1282 TL fakirlik aylığı alabiliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü engelli ve yetim durumda olan vatandaşlar için muhtaçlık aylığı veriyor. Türkiye’de binlerce kişi annesi ve babası olmadığı için yetim aylığı alırken en az yüzde 40 üzeri engelli olan vatandaşlar da engelli maaşı alıyor. Bunlarla birlikte 2022 fakirlik aylığı başvurularının nasıl yapılacağı merak ediliyor.

Fakirlik Aylığı Nedir?

2022 yılında devletin yaptığı sosyal yardımlar arasında yer alan fakirlik aylığı halk arasında muhtaçlık aylığı olarak da biliniyor. Muhtaçlık aylığı başvuran herkese verilmediği için sadece ekonomik açıdan dar gelirli ve yardıma muhtaç durumda olan kişiler bu haktan yararlanabiliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü Başkanlığı tarafından verilecek olan muhtaçlık maaşı için gerekli şartlar sağlandıktan sonra başvuruda bulunanlara ayda 1282 TL devlet ödemesi yapılıyor.

Fakirlik Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Muhtaçlık aylığı başvurusu yapmak için üç farklı yöntem bulunur. Kendi paralarını kazanamayacak durumda müşkül olan kişilerin yararlanabileceği bu hak için başvurular Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden gerçekleşir. İkamet ettiğiniz ilin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne giderek şahsen başvuru yapmanız mümkündür. Bunun dışında yurdun dört bir yanında bulunan PTT şubelerinden de Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne posta göndererek resmi başvuru yapılabilir. Son olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi web sitesi üzerinden muhtaçlık aylığı başvurusu yapılabilir.

e-Devlet Üzerinden Fakirlik Maaşı Başvurusu

Muhtaçlık aylığı başvuru formu doldurmak ve aylık 1282 TL devlet ödemesi almak isteyen kişiler, fakirlik maaşı başvuru işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden de yapabilir. Bunun için e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra ana sayfadaki arama motoruna Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti Ön Başvurusu yazıp arama yapmak yeterlidir. Açılan ekrandaki başvuru formunu dijital ortamda doğru ve eksiksiz şekilde dolduran vatandaşlar, uygun görülmesi durumunda devletten fakirlik maaşı alabilirler. Ekonomik olarak herhangi bir geliri olmayan kişiler her ay devletten 1282 TL ödeme alabilir.