EkonomiGündem

Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! 3 gün kaldı, ödemeyene ceza gelecek

Araç sahipleri dikkat! MTV borçlarının 1 Ocak 2022’de başlayan ilk taksit ödeme süresi 31 Ocak’ta bitiyor. Bir diğer ödeme ise Temmuz ayında yapılacak. İşte araç sahipleri için MTV ödeme detayları…

MTV vergi daireleri dışında, İnteraktif Vergi Dairesi “https://ivd.gib.gov.tr/” ve Dijital Ödeme Noktası’nda “Hızlı Ödeme” bölümünde yer alan MTV Ödeme alanından araç plakası ve TC kimlik numarası ile ödemeler yapılabiliyor.

MTV ödemeleri, İnteraktif Vergi Dairesinden veya mobil uygulamasından 02.00-23.45 saatlerinde, anlaşmalı bankaların banka veya kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartların yanı sıra vergi tahsiline yetkili bankaların vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubeleri vasıtasıyla yapılabiliyor.

Üstelik bazı bankalar MTV ödemelerinde taksit imkanı da sunuyor.

Geç Ödeme Cezası

Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan maddeye göre, tescil edilmiş araçlar vergiye tabidir. MTV borcu ocak ve temmuz ayında mükellefin araç plakasına işler. Mükellef vergi dairesinden ve anlaşmalı bankalardan MTV borcunu ödeyebilir. Fakat MTV’nin ilk taksiti gecikmeye düşerse yani ödenmezse ikinci MTV taksitine gecikme faizi yansıtılır. Eğer iki taksitte ödenmezse mükellef olan kişinin adresine uyarı mektubu yollanır. Daha sonraki işlemlerde ise T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kişinin banka hesaplarına haciz işlemi başlatılır.