Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışanlara bir müjdeyi daha duyurdu! Maaşlara yüzde 2,5 ilave zam daha yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 700 bin kamu işçisini ilgilendiren müjdeli bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında işçilerin maaş zammında yüzde 2,5 artış eklendiğini belirterek “Ücretlerinde yüzde 28’i bulan artış sağlamış oluyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca 700 bin kamu işçisinin ikramiyelerinin bugün ödeneceği de paylaşıldı.

İŞÇİLERE YÜZDE 2,5 EK ZAM

Kamu işçilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ek zam müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına göre memurlara yapılan ilave 2.5 zam kamu işçilerinin maaş zammına da eklenecek.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda müjdeyi duyurdu ve açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5’lik bir artış daha ilave ediyoruz. Böylece işçilerimizin ücretlerine yüzde 28’i bulan bir artış sağlamış oluyoruz.

Bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır.”

ERGÜN ATALAY DA DUYURMUŞTU

Geçtiğimiz günlerce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir araya gelmişti. Bunun ardından Ergün Atalay da ek zam hakkında bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız’ın bu yöndeki açıklamayı en kısa sürede yapmasını bekliyoruz. Bu açıklamanın ardından, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2.5’lik zam Şubat ayındaki ücretlere yansıyacaktır.”

TABAN ÜCRET 4 BİN 100 TL OLMUŞTU

Hükümet ve işçi konfederasyonları arasında Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü üzerinde 11 Ağustos 2021’de sağlanan anlaşmaya göre, işçilerin taban ücretleri 4 bin 100 liraya yükseltilmişti.  Ücretlere 2021-2022’nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam kararlaştırılmıştı.