GündemTeknoloji

Akıllı telefon kullananlar dikkat! Bu uygulamayı indirdiyseniz hemen kaldırın!

Android telefon kullanıcıları için flaş bir uyarı geldi! Uygulama yükleme platformu olan Google Play Store’da bulunan bir uygulama ile ilgili kritik uyarı son dakika paylaşıldı. Uygulamanın kötü amaçlı yazılım olduğu tespit edildiği için indiren kişilerden acilen silmeleri istendi. İşte o uygulama…

Son günlerde “2FA Authenticator” isimli bir uygulamanın tehdit edici özelliklerine ilişkin iddialar ortaya atılmaya başlandı. Google Play’de bulunan 2FA Authenticator isimli uygulamanın 10 binden fazla kez yüklendiği bilgisi verildi. Ayrıca siber korsanlar tarafından söz konusu uygulamanın, kullanıcıların mobil cihazlarına gizlice kötü amaçlı yazılım yüklemek için kullanıldığı tespit edildi. Yapılan analizler sonucu kritik izinlere erişim isteyen uygulamanın, kullanıcıların bankacılık bilgilerini çalmak için finansal hizmetleri hedefleyen “Vultur” adlı kötü amaçlı bir yazılımı otomatik olarak yüklediği de belirlendi.

Bunun üzerine 2FA Authenticator uygulamasını kullananlara, uygulamayı hemen silmeleri önerildi ve Google’ın uygulama hakkında uyarıldığı bilgisi de paylaşıldı. Ardından Google, kötü amaçlı uygulamayı geçtiğimiz gün Google Play Store mağazasından kaldırdı.

Ancak Google’ın bu uygulamayı mağazadan kaldırması uygulamanın telefonlardan da kaldırılacağı anlamına gelmiyor. Bu nedenle bu uygulamayı indirdiyseniz kişisel verilerinizin güvenliği açısından uygulamayı hemen telefonunuzdan silmeniz gerekiyor.