Gündem

Erdoğan’dan Faiz Ve Enflasyon Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kuru ve enflasyon konusunda yaptığı açıklamada “Tedbirlerimizi aldık. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon daha da düşecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Geçtiğimiz aralık ayının 20’sine kadar suni dalgalanmanın önünü nasıl kestiğimizi biliyorsunuz. Piyasanın kendi dinamikleri içinde bu dalgalanmanın durulmasını bekledik, hemen tedbirlerimizi aldık, mekanizmamızı kurduk. Enflasyonun farkındayız, biliyoruz, görüyoruz. Faizle mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki enflasyon da inecek daha da düşecek. Asgari ücrette verdiğimiz sözü tuttuk mu? Tuttuk 4.250 TL’ye asgari ücreti çıkardık. Memur ve emekli maaşlarında yüksek oranlı artışlarla insanımızı enflasyona ezdirmedik” dedi.

Enflasyon Düşer Pahalılık Ortadan Kalkar

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Döviz Kuru istikrara kavuşur, enflasyon düşer pahalılık ortadan kalkar. Bunların hepsi gelip geçici. Milletimizin bizimle beraber yürümesini istiyoruz. Onlar laf üretir biz iş üretiriz. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmadan yediğimiz her lokma bize zehirdir” ifadelerini kullandı..