Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Herkes hesabına baksın: Paralar hesaplara yatırıldı! 1.200 TL destek ödemesi yapıldı

İzmir’de üniversitede öğrenim gören çocuğu olan ihtiyaç sahibi 5 bin aileye para para ödemesi hakkında araştırmalar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu destek ödemelerini almaya hak kazanan ailelerin hesabına ise 1200 TL yatırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Tunç Soyer açıklamalarında 5 bin aileye verilen desteğin ilk kısmının yatırıldığını belirterek başvuru sahiplerinin isimlerine göre 1200 TL ödeme yapıldığı bildirildi. Vatandaşlar bu ödemelerini ise Vakıfbank şubeleri üzerinden alabilecektir.

1200 TL ÖDEME

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda verilen üniversite öğrencilerine öğrenim desteğinin bin 200 TL’lik ilk kısmının yatırıldığı paylaşıldı. Ayrıca başvuru sahiplerinin ödemelerin ilk kısmını kimlikleri ile beraber Vakıfbank şubeleri üzerinden alınabileceği ifade edildi. Ayrıca bu ödemelerin ikinci kısmının yatırılıp yatırılmadığı da merak konusu oldu. Vatandaşlar bu konuda sorgulama yapıyor.

TUNÇ SOYER AÇIKLAMA YAPTI

Bu konu hakkında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir açıklama yapmıştı. Başkan Soyer açıklamalarını sosyal medya hesabından yapmıştı ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu ekonomik krizde önce geleceğimizi kurtaracağız. Gençlerimize 3200 TL’lik eğitim desteğimizin 1200 TL’sini hesaplara yatırdık. Koşullar ne olursa olsun, biz yanınızdayız”

TOPLAMDA 3 BİN 200 TL DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 bin aileye toplam 3 bin 200’er TL’lik öğrenim desteği sağlayacak.

Bu destek ödemelerinin ikinci kısmı hakkında sorgulama yapılırken vatandaşlar ödemelerin yatıp yatmadığını araştırıyor.