Editörün SeçtikleriEğitimGündem

Vakalar zirve yapınca ikinci dönem uzaktan eğitim gündem oldu! MEB kararını verdi ve resmen duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den okullardaki eğitim yarıyıl tatilinin uzaması ve ikinci dönem online eğitim hakkında önemli bir açıklama gelirken Bakan Mahmut Özer öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen ‘Acaba tatil uzayacak mı?’ sorusuna yanıt verdi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Özer eğitim hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu ve neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başta başlanılacak yerlerin okullar olduğunu sorup neden bunların kafeler, restoranlar ve AVM’ler olmadığını sordu. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Özer açıklamalarında ikinci dönem uzaktan eğitim konusuna da değindi. Vaka sayılarının yükselmesi ile gündeme gelen ikinci dönem uzaktan eğitim konusu hakkında Bakan Özer’in değerlendirmelerde bulundu.

“BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOKTUR”

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin 20’nci Geleneksel Eğitim Sempozyumu, Antalya’nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesindeki bir otelde, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve eğitim sektörü temsilcilerinin katılımıyla yapılmıştı. Bakan Özer ise burada önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Bakanlık görevine başladığı 6 Ağustos’tan itibaren söylediği 3 önemli konuyu hatırlattı. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Özer açıklamalarında “Birincisi devir teslim töreninde, ‘Okulların yüz yüze açık kalması için covid salgınının sıfırlanmasını beklemeye tahammülümüz yoktur’ dedim. Sonrasında okulların ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerler olduğuna değindim.” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI

“Giderek tonu artırarak da okulların açık kalmasının bir eğitim meselesi olmadığını, milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladım ve Allah’a şükür, 6 Eylül’de başladığımız birinci dönem serüvenimizi hiç kesintiye uğratmadan, haftada 5 gün tüm eğitim kademelerinde başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum”

UZAKTAN EĞİTİM GÜNDEMDE

Koronavirüs salgını kapsamında vaka sayıları zirve yaptı. Bundan kaynaklı olarak ikinci dönem okullarda uzaktan eğitim olup olmayacağı konusu merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den de bir açıklama geldi. Bakan Özer açıklamalarında ikinci dönem uzaktan eğitim olup olmayacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

UZAKTAN EĞİTİM OLACAK MI?

Açıklamalarında “İnşallah bu iki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da aynı kararlıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, ‘Acaba tatil uzayacak mı?’ Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM’ler değildir?” ifadelerini kullanan Milli Eğitim Bakanı Özer şöyle devam etti:

“Bizler eğer 21’inci yüzyılda iddialı bir ülke olmak istiyorsak, bölgesinde ve dünyada üretimiyle toplumsal barışıyla, demokrasi kültürüyle örnek teşkil eden bir ülke olmak istiyorsak beşeri sermayemize sürekli yatırım yapmak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini sürekli yükseltmek zorundayız.”