BelediyelerGündem

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Resmi kararla çalışanlara idari izin verildi!

Kar yağışı ülke genelindeki yoğun etkisini kaybetse de bazı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Ulaşımda da gerçekleşen sorunlar nedeniyle günlük yaşam bu bölgelerde olumsuz etkileniyor. Ulaşımın zorlaştığı illerde de tatil ve izin kararları peş peşe alınıyor. Bugün toplamda 6 ilde yaşayan kamu çalışanları için de idari izin kararı alındı. İşte detaylar…

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilere 2 gün idari izin verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, soğuk hava koşulları sebebiyle il genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, engelli ve malul gazi kamu personelinin yarın idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Bingöl

Kentte devam eden kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personel, 1 Şubat Salı günü idari izinli olacak.

Malatya

“Kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından hamile, engelli ve kronik ağır hastalığı (kanser, KOAH, kalp ve böbrek yetmezliği, organ nakli ve organ yetmezliği, serebrovasküler vb. kronik rahatsızlığı bulunanlar) olan memur ve diğer kamu görevlilerinin 1 Şubat 2022 Salı günü idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.” açıklaması yapıldı.

Nevşehir

İl genelinde etkisini sürdüren kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ulaşımda aksamalara neden oluyor. Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin 1 Şubat Salı günü idari izinli sayılmasına karar verildiği ifade edildi.

Sivas

Sivas Valisi Salih Ayhan kar yağışı kapsamında alınan önlemleri şöyle aktardı:

“Bazı idari kararlar da aldık. Mesailer 2 gün 09.30’da başlayacak ve 17.00’de bitecek. Bunun temel mantığı ise yollarımızın sabah ulaşıma hazır olması. Belediyemizden gelen taleple bu şekilde bir adım atmış olduk. Hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın yaşam koşullarını zorlaştırmayıp onlara insani görevimizin gereği olarak da idari izin verdik. İl genelindeki hareketliliği biraz azaltarak da çalışmaları kolaylaştırmayı hedefledik.”

Tunceli

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:

“Meteoroloji’den alınan hava tahminlerine göre olumsuz hava şartlarının yarın da devam etmesi beklenildiğinden kamu kurumlarımızda görev yapan engelli ve hamile kamu görevlilerimiz 1 Şubat 2022 tarihinde 1 gün süre ile idari izinli sayılacaktır. Hizmetine acil duyulan personellerimiz, gerektiğinde kurumlarınca idari izin süresince göreve çağırabileceklerdir.”