Ekonomi

Petrol üreticileri kritik karar için toplanıyor! Petrol muslukları açılacak mı?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üretimde daha fazla artışı görüşmek üzere toplanacak. Çarşamba günü gerçekleşecek olan toplantıdan nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor. Toplantı öncesi, ham petrol fiyatları Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin de etkisiyle son 7 yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Petrol fiyatı rekor kırarken, üretici ülkelerin nasıl karar vereceği merak konusu oldu. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Çarşamba günü petrol üretimini hızlandırma konusunda kritik bir karar verecek.

OPEC Ülkeleri Karar Verecek

Pandemiden sonra normalleşmeye geçilmesiyle birlikte petrol üretiminde de arz talep dengesizliği meydana geldi. Bununla birlikte ortaya çıkan enerji krizine bir de jeopolitik gerilimler dahil oldu. Bu gelişmelerle birlikte ham petrol fiyatı son 7 yılın en üst seviyesine çıktı. Bu süreçte Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üretimde daha fazla artışı görüşmek üzer Çarşamba günü önemli bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda üretim ve hedefler ile devam eden krizleri baz alarak kritik görüşmeler yapılması bekleniyor.

Analistler 400 Bin Varil Artırım Bekliyor

Analistler Suudi Arabistan ve Rusya da dahil olmak üzere grubun Mart 2022 üretimini günde 400 bin varil artırmaya devam etmeye karar vermesini bekliyor. Bu yönde karar çıkması halinde koronavirüs çıktığı zaman sert düşen fiyatları dengelemek için yapılan kesintilerin yavaş yavaş yeniden açılması planına göre gerçekleşecek.

Petrol Fiyatları Üzerindeki Baskı Arttı

Jeopolitik belirsizliklerin yanı sıra analistler OPEC ülkelerinin üretimi ayda 400 bin varil artırma hedeflerini tutturmakta zorlandıklarına dikkat çekiyor. OPEC üyesi ülkeler ABD’den gelen baskıya rağmen üretimi artırmak ve petrol fiyatlarını düşürmek için görüşmelerde ayak diretiyor. Buna karşılık devletlerin belirli rakamların üzerine çıkmayacağı da gelen bilgiler arasında bulunuyor.