Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Fiat ve Renault’tan herkesi şoke eden haber! Sıfır otomobilde 100 bin TL indirim: Sıfır Reno Clio ve Fiat modeli 150 bin lira

Tüm dünyada otomotiv sektörünü etkisi altına alan çip krizi ve koronavirüs pandemisi sonrası sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları adeta uçuşa geçerken 2022 yılı itibari ile ÖTV indirimi ile otomobil fiyatlarında belli oranda indirim yapıldı. Ancak her ne kadar ÖTV indirimi ile fiyatlar indirilmiş olsa da şu an için hali hazırda sıfır otomobil piyasasında 250 bin TL – 300 bin TL arasında araç bulmak oldukça zor.

100 BİN LİRA DÜŞECEK

Fiat tarafından Türkiye için yeni bir model seviyesine geçilmesi planlanıyor ve bu model ile fiyatlar biraz daha aşağı çekilecek. Hali hazırdaki boş modeller biraz daha boşaltılacak ve opsiyonlar silinecek. Kısaca 4 cam otomatik olurken 4 cam manuel olacak. Boş bir donanım ile çıkacak olan arabanın fiyatının ise düşük olması bekleniyor. Bu şekilde model çıkarılırsa fiyatın 150 bin lira olması beklenirken markanın en ucuz modeli ise 250 bin lira civarında oluyor.

BOŞ CLİO

Fiat için gündeme gelen bu iddia Renault Clio için de gündeme geldi. Clio için de benzeri bir strateji izlencek ve tüm opsiyonlar silinecek. Clio modellerde tek benzerlik sadece dış görünüş olurken içi tamamen boş olacak. Nasıl yani? Örneğin bluetooth özelliği olan bir radyo olmayacak da sadece FM bantlarını çalabilen bir radyo olacak. Aynaların manuel çubuklu ve camların manuel olması bekleniyor. Opsiyonların silinmesi ise otomobilde fiyat düşüklüğüne neden olacak.

Bu otomobilin fiyatının da aynı Fiat gibi 150 bin lira seviyesinde olması bekleniyor.