Ekonomi

Çalışan annelere 1531 TL destek açıklaması! Sigortalı anneler için maddi destek fırsatı duyuruldu!

Kadın istihdamını artırmak ve çalışan kadınları da iş hayatında tutmak için yapılan kamu desteklerine bir yenisi daha eklendi. Devlet, maddi gücü olmayan ailelere, kadının iş hayatındaki rolünü bırakmaması için 2022 yılında da kreş yardımı yapacağını duyurdu. İş hayatına devam etmek isteyen anneler için Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çocuk bakımı desteği veriliyor. Avrupa Birliği destekli bu proje ile belirlenen illerde ikamet eden çalışan kadınların çocukları için 100 Euro kreş yardımı olarak 1531 TL destek verilecek.

Devlet Kreş Desteği Kime Verilir?

Çalışma hayatına devam eden annelerin çocukları için verilen kreş desteği, annelerin çalışma hayatından kopmaması için hayata geçirilen Avrupa Birliği destekli bir projedir. Kreş yardımı öncelikle dul ebeveynlere boşanan ve eşi ölen annelere verilir. Çalışan anneler 0-5 yaş aralığındaki çocukları için bu destekten yararlanabilir. 2022 yılında bu kritere uyan anneler için 1531 TL maddi destek yapılacak. Bu destekten yararlanmak isteyen annelerin kayıt tarihi itibarıyla son 1 yılda belirtilen aylık gelir ortalamasının brüt asgari ücretin (5 bin TL) üzerinde olmaması şartına dikkat ediliyor.

Çalışan Annelere Kreş Desteği Başvuru Belgeleri

İş hayatındaki kadın istihdamını korumak için hayata geçirilen bu proje kapsamında başvuru işlemleri sırasında talep edilen bazı belgeler vardır. Kreş desteğinden yararlanmak isteyen annelerin şu belgelerle başvuru yapması gerekir:

  • Kreş yardımı başvuru formu,
  • TC kimlik belgesi,
  • İşyerince onaylı maaş bordrosu,
  • İkametgâh adresi,
  • Nüfus kayıt örneği,
  • Kirada oturanların kira belgesi ve kontratı,
  • Okul öncesi eğitim kurumunca çocuk kayıt bilgi formu.

Bu belgeler ile başvuru yapmak isteyen annelere SGK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR tarafından maddi destek veriliyor. Maddi durumu belirli seviyenin altında olan anneler ayda 1.531 TL kreş desteği alabilir.