Genel

Duayen Gazeteci Hayatını Kaybetti! Ölüm Nedeni Yürekleri Dağladı

Bursalı duayen gazeteci Can Ertan, koronavirüs testi pozitif çıkması üzerine gittiği hastanede düşüp beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi.

Sevilen gazeteci Can Ertan geçirdiği soğuk algınlığı sonucu nefes almakta zorlanmaya başlayınca koronavirüs testi yaptırdı. Test sonucu pozitif çıkan Ertan, koronavirüs tedavisi için gittiği hastanede tansiyona bağlı baş dönmesiyle yere düşüp beyin kanaması geçirdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yoğun bakımda tedavisi süren Ertan, bu sabah hayatını kaybetti. Can Ertan için Kültür Parktaki Çağdaş Gazeteciler Derneği önünde tören yapılacak.

Ertan’ın cenazesi Ulucami’de ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Alacahırka Mezarlığında defnedilecek.

Başkan Aktaş’tan Taziye Mesajı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sosyal medya hesabı üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı. Başkan Aktaş mesajında: “Bursa basınımızın kıymetli isimlerinden Can Ertan’ın vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Çok üzgünüm. Geçtiğimiz günlerde kendisiyle çok güzel bir proje için bir araya gelmiştik. Can Ağabey’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Bursa basın camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Can Ertan Kimdir?

Aslen Selanik göçmeni olan Can Ertan Bursa’da doğmuştur. Verdiği bir röportajda, Bilgiye, sanata büyük değer verilen bir cumhuriyet ailesinde sevgi dolu bir ortamda büyüdüğünü söyleyen Can Ertan, Bursa Hisar’da yetiştiğini belirtmiştir. Bursa Erkek Lisesi’nde okumuş, müzik sevgisini ve yeteneğini müzik öğretmeni olan dedesi Hüsnü Ortaç’tan almıştır.

Sunuculuk Ve Yorumculuk Yapmıştı

Can Ertan, Bursa Hakimiyet’te köşe yazarlığı; AS TV’de ‘’Haber Turu’’ ve ‘’Gündem’’ programlarında sunuculuk ve yorumculuk; RADYO S’de ‘’Mavi Nota’’ adlı caz programının yapımcılığı ve sunuculuğu; Yeni Bursa’da köşe yazarlığı; Bursa Haber’de köşe yazarlığı ve halen Yeni Marmara’da köşe yazarlığı, ON TV’de programcılık ve yorumculuk yapmıştır.