Gündem

MSB acı haberi duyurdu: Şırnak’ta şehidimiz var! Piyade Er şehit oldu: Terhisine 20 gün vardı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir duyuru yapılarak acı haber verildi. Şırnak’ta Hudut Karakoluna düzenlenen havan saldırısı sonucunda bir askerimizin şehit olduğu paylaşıldı. Ayrıca şehidimizin kimliği de paylaşılarak Piyade Er Tarık Tarcan olduğu bildirildi. Konu ile ilgili olarak MSB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ŞEHİDİMİZ VAR

“Şırnak/Cizre’de bir hudut karakolumuza terör örgütü mensuplarınca düzenlenen havan saldırısı sonucu kahraman silah arkadaşımız P. Er. Tarık TARCAN şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

BAKAN AKAR BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerin hudut karakoluna havan saldırısında şehit olan Piyade Er Tarık Tarcan için bir mesaj paylaştı ve başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Akar yaptığı paylaşımda “Kahraman silah arkadaşımız, 2 Şubat 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerine yer verdi.

TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şırnak’ın Cizre ilçesi yakınlarındaki 1. Hudut Tabur Komutanlığı Yakacık Karakolu’na teröristlerin gerçekleştirdiği havan topu saldırısında Piyade Er Tarık Tarcan şehit olurken acı haber Eskişehir’de yaşayan annesi Günay Tarcan ve babası Hilmi Tarcan’a askeri heyet tarafından verildi. Şehidimizin baba ocağının penceresine Türk bayrağı asılırken, evin yan sokağına ise taziye çadırı kurulumuna başlandı. Şehit Piyade Er Tarık Tarcan’ın naaşının gece saatlerinde Eskişehir’e getirileceği ve yarın öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından defnedileceği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

TERHİSİNE 20 GÜN VARDI

Şehit Tarık Tarcan’ın 2019 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduğu ve terhisine 20 gün kaldığı öğrenildi.