Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Nebati ezberleri bozdu! Ses getirecek açıklama: Enflasyon zirve yapacak! Yüzde 50 detayı

Türkiye TÜİK’in açıklayacağı Ocak ayı enflasyonuna kilitlenmişken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den enflasyon hakkında çok önemli bir açıklama geldi. Bakan Nebati Nisan ayı enflasyonu için ses getiren değerlendirmelerde bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Nisan ayında zirveye ulaşacağını fakat yüzde 50 seviyesini aşmayacağını belirtirken aha önce enflasyonun Ocak ayında zirve yapacağını düşündüklerini belirtmişti.

NİSAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ ŞAŞIRTTI

Konu ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Nisan ayında zirveye ulaşacağını ama yüzde 50’yi geçmeyeceğini belirtti. Ayrıca Bakan Nebati açıklamalarında Türk Lirasının istikrara kavuşacağını bildirdi.

Bakan Nebati açıklamalarının devamında Türkiye’nin önemli bir enflasyon sorunuyla karşı karşıya kalacağını fakat dünyadaki diğer ülkelerin de aynı sorundan mustarip olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

KESKİN BİR ŞEKİLDE GERİLEYECEK

“Ocak ayında enflasyonun yükselmesini ve belirli bir süre yüksek seviyelerde kalmasını bekliyoruz. Yaz aylarında enflasyonun toparlanma kaydetmeye başlamasını ve Aralı kayında ise baz etkisinden dolayı keskin bir şekilde gerileyeceğini düşünüyoruz”

Tüm bunlarıun yanı sıra Türk Lirası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati Türk lirasındaki daha fazla değer kaybı yaşanmasını beklemediklerini belirterek göreve başladığı tarihteki döviz kurları ile yıl sonundaki Döviz kurları arasında herhangi bir dengesizlik olmayacağını dile getirdi.

“KÜÇÜK DOKUNUŞLARDIR”

Kur korumalı mevduat enstrümanı duyurulmadan önce Merkez Bankası’nın doğrudan ve dolaylı müdahalesi olduğunu kabul eden Nebati, enstrüman duyurulduktan sonra hiçbir müdahale olmadığını ifade ederek “Duyurudan sonra olmuşsa bile bunlar sadece küçük dokunuşlardır” dedi.