Gündem

Cezaevinde Çıkan Yangın Söndürüldü! Dumandan Etkilenen Mahkumlar Hastaneye Kaldırıldı

Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda akşam saatlerinde çıkan yangın tamamen söndürüldü. Dumandan etkilenen 21 mahkum hastanelere sevk edildi.

İnkılap Küçüksu Caddesi’ndeki Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, adli hükümlülerin kaldığı koğuşta yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Ümraniye, Kartal ve Pendik itfaiye ekipleri ile polis ve sağlık ekipleri gönderildi.

21 Hükümlü Hastanelere Sevk Edildi

Dumandan etkilenen 21 hükümlü, ambulanslarla Ümraniye Eğitim ve Araştırma, Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma hastanelerine sevk edildi. Bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Mahkum Yakınları Arasında Da Kavga Çıktı

Yangın çıkan E Tipi Cezaevindeki hükümlüler, T Tipi Cezaevine nakledildi. Çevik Kuvvet ekipleri, cezaevi çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yakınlarından haber almak için cezaevine gelen mahkum yakınları ile çevik kuvvet polisleri arasında sık sık gerginlik yaşandı. Cezaevine girmeye çalışan bazı araçlara mahkum yakınlarının tekme ve yumruk attıkları gözlendi. Mahkum yakınları arasında da kavga çıktı.

Cezaevindeki yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Ardından soğutma çalışması yapıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım’dan Mahkum Yakınlarına Açıklama

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, olay yerine gelerek, gazetecilere ve mahkum yakınlarına açıklama yaptı.

21 Kişi Dumandan Etkilendi

Yangında 21 kişinin dumandan etkilendiğini söyleyen Yıldırım, bu kişilerin isimlerini ve tedavi gördükleri hastaneleri mahkum yakınlarına iletti.

Başsavcılığın Açıklaması: Soruşturma Başlatıldı

Bu arada, savcılığın cezaevindeki yangınla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 17.20 sıralarında Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yangın çıktığının öğrenilmesi üzerine derhal gerekli güvenlik önlemleri alınarak yangına müdahale edildiği belirtildi.

Açıklamada, yangından etkilenen 20 adli hükümlünün sağlık kurumlarına sevk edilerek tedavi altına alındığı, diğer hükümlülerin de olası tehlikelere karşı güvenli ortamlara aktarıldığı kaydedildi.