Ekonomi

İslam Memiş altın düşecek dedi: Gram altında 750 TL uyarısı! Yatırımcılar ne yapmalı?

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, yine tüm dikkatleri üzerine çeken bir değerlendirmede bulundu. Gram altın yatırımcısının yakından takip ettiği ünlü ekonomist, son dönemde yükselişini sürdüren gram atlın için düşüş uyarısında bulundu. Gram atlın fiyatında 750 TL’yi işaret eden İslam Memiş’in yatırımcılara yaptığı uyarılar dikkat çekti. Gram altın fiyatını neler bekliyor, yatırımcılar ne yapmalı?

Ünlü Ekonomistten Gram Altın Yorumu

Türkiye’de milyonlarca yatırımcının güvenli liman olarak tercih ettiği gram altın fiyatlarında hareketli bir döneme girilecek. Ünlü ekonomist İslam Memiş, gram altında düşüş sinyallerine dikkat çekti. Son dönemde 800 TL’ye kadar yükselen gram altın fiyatını yorumlayan piyasa uzmanı İslam Memiş, yeni yılda iki farklı senaryo çizdi. Bunlardan ilkini altın fiyatlarındaki muhtemel düşüş olarak sıralayan ekonomist, ikinci seçeneği enflasyonun baskısı olarak tanımladı.

“Gram Altın 750 TL’yi Görebilir”

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, son dönemde isabetli yorumlarıyla takipçi sayısını artırırken gram altında uyarılarda bulundu: “Kısa vadeli yükselişlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Döviz kurlarında şubatın sonuna kadar gerileme söz konusu olabilir. Gram altın fiyatının 750 lira seviyesine çekileceğini söyleyebilirim.” Ünlü ekonomistin bu açıklamaları sonrası altın yatırımcıları piyasadaki değişimleri yakından takip etmeye başladı.

Ons Altında Fed Baskısı

Altın piyasası yorumcusu İslam Memiş, Fed’in faiz artırımları ile ons altın fiyatını baskıladığına dikkat çekti: “-Gram altın 790-795 lira aralığında devam ediyor. FED’in faiz artırımları ile baskı altında kalan değer kaybedecek olan ons altın var. 1750 belki 1650 dolar seviyesine kadar çekilebilir. Jeopolitik riskler artmaya devam ederse altının ons fiyatında 2 bin dolar seviyelerinin üzerini test edilme olasılığını güçlü görüyorum.”