Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Hyundai ezberleri bozdu! Sıfır otomobil 154 bin liraya satılıyor: Fiyatı görenler gözlerine inanamıyor

Otomobil piyasasında 250 bin TL civarında araç satabilen çok az markadan biri olan Koreli Hyundai’den büyük hamle gelirken Güney Kore’de satışa sunulan minik crossover Hyundai Casper’ın ticari versiyonu ortaya çıktı. Bu otomobilin fiyatı sadece 11 bin 400 dolar olurken Türk Lirası karşılı 154 bin 748 TL oluyor. Bu otomobile ait detaylar ise belli oldu.

İDDİALI MODELLER YAPILIYOR

Hyundai, dünyanın çeşitli ülkelerdeki değişik pazar şart ve taleplerine uygun olarak Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai Tucson, Hyundai Elentra ve Hyundai Kona gibi otomobillerinin yanı sıra küçükleri de seçenek yelpazesini sonuna kadar açarken çip krizi hala devam ediyor. Hyundai her segmentte iddialı modellerini satışa sunarken yeni bir hamle daha geldi.

Hyundai, özellikle “şehir” otomobili olarak hazırladığı minik otomobiller ile ilgi görüyor. En son Hyundai Casper, Koreli üreticinin en küçük crossover modeli olarak tanıtılmıştı. Şehir içinde pratik bir çözüm arayanların tercihi olması beklenen bu aracın bir de Hyundai Casper Van isimli ticari versiyonu görücüye çıkarıldı.

ÖZELLİKLER NELER?

Konu ile ilgili olarak söz konusu model bugün Güney Kore’de satışa çıkarken bu otomobilin Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor. Ancak bunun için resmi bir açıklama bulunmuyor. Peki bu yeni Hyundai modelinin özellikleri neler?

3595 mm uzunluğa sahip olan Hyundai Casper’ın arkasında yeterli alan yok. Bu yüzden Casper Van’da kargo bölümü oluşturmak için arka koltuklar listeden çıkarılırken bu doğrultuda 940 litre kargo alanı elde edilmiş. Ön koltuklar ile arka bölümün arasına bir koruyucu kafes yerleştirilmiş.

Bunun yanı sıra arka ve yan camların zarar görmemesi için metal çubuklarla desteklenmesi ile birlikte Hyundai Casper Van’da 1.0 litre üç silindirli atmosferik motor kullanılıyor. 75 beygir güç ve 95 Nm tork üreten bu motor yeterli gelmezse, 100 beygir güç ve 172 Nm tork üreten 1.0 litre üç silindirli turbo ünite de bulunuyor.

11 BİN 400 DOLAR

Bununla beraber her iki seçenekte de 4 ileri otomatik şanzıman ve önden çekiş söz konusu olurken Güney Koreli kullanıcılar bu küçük modele sadece 11.400 dolar (154.748 TL) ödeyerek sahip olabilecek. Bu model standart olarak bol bol güvenlik sistemi sunmayı ihmal etmiyor. Hatta model içerisinde şerit takip asistanı bile standart olarak sunulacak.