BelediyelerEkonomi

Doğalgaza yapılan zam nedeniyle hanelere doğalgaz desteği başladı! 500 TL tutarında fatura yardımı yapıldı

Belediyeden geçim sıkıntısı çeken ailelere destek müjdesi verildi! Ankara Büyükşehir Belediyesi, 600 milyon TL’lik ‘Kara Kış Destek Paketi’nde ilk doğalgaz ödemelerinde vatandaşa destek vermeye başlamıştı. Yapılan ilk desteklerin ardından 500 TL’lik destek daha duyuruldu. İşte doğalgaz desteğine ilişkin detaylar…

Kömür yardımından sonra doğalgaz kullanan ihtiyaç sahibi ailelere de sosyal belediyecilik anlayışıyla destek sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4 ay boyunca Başkent Kartlara doğalgaz ödemesi yapacağını açıklamıştı. 500 TL’lik ilk ödemeler 16 Kasım’da gerçekleşmişti.

İkinci Ödemeler Yapıldı

Geçtiğimiz günlerde yeni bir duyuruda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ikinci ödemelerin de tamamlanacağını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamasında Yavaş, “Türkiye’de bir ilk olan doğalgaz desteğimiz kapsamında; 192.080 ailemizin Başkent Kart’larına yapacağımız toplam 400.349.350 TL’lik doğalgaz desteğimizin hane başı 500’er TL’lik ikinci ödemesini bugün tamamlıyoruz. Ailelerimiz yarından itibaren yakıt harcamasında bulunabilirler ” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan yatırılan destek tutarları; doğalgaz faturası, kartlı sayaçlar ve https://gazmatik.com.tr/ adresinde konumları bulunan Gaz Kiosklarından sadece doğalgaz yüklemelerinde geçerli oluyor.