Ekonomi

Devlet çalışan işçi başına 1.025 TL yardım yapıyor! Başvuran alacak!

Devlet, çalışan işçi başına 1.025 TL prim ödemesi yapıyor. Başvuranların alacağı açıklandı. Sosyal yardım alanların istihdam edilebilmesi için işletmelere bir yıl boyunca prim desteği veriliyor. Geçtiğimiz yıl 733,39 TL olan prim desteği 2022 yılında 1.025 TL olduğu açıklandı.

Bu destekten yararlanmak isteyenlerin, son bir yıl içerisinde nakdi düzenli yardımlardan en az bir kere yararlanmış olması ve ikamet ettiği hanede yaşaması gerektiği belirtildi. Aynı zamanda İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması ve aile hane gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.

İŞSİZİ İŞE ALANLARA 5.500 TL’YE KADAR DESTEK VERİLECEK

İŞKUR özellikle istihdamın artması için işverenlere destek ödemesi vermeye devam ediyor. Buna göre 31 Aralık tarihine kadar işsizleri istihdam eden özel sektörlerin başvuru yapması halinde 733 TL ile 5.500 TL arasında destek ödemesi yapacak. Destekten yararlanmak için, kişinin 6 aydır işsiz olması, istihdam edilen tarihten önceki altı ayın ortalama sigortalı çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilmesi gerekiyor.

YARARLANMALARI SAĞLANIYOR

Konuya ilişkin Bakan Vedat Bilgin, “Sosyal yardım yararlanıcıları arasından çalışabilir durumda olanlara yönelik iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunularak kendilerine uygun kurs, programlardan yararlanmaları sağlanıyor. Özel sektörde işe yerleştirilmelerine aracılık yapılması şeklinde bağlantı kuruluyor” açıklamasını yaptı.

HANEDEN BİR YARDIM ALINMASI YETERLİ OLACAK

Sosyal yardım alan kişileri istihdam eden işletmelere bir yıl boyunca prim desteği verilecek. Geçen yıl 733 TL civarında olan destek bu yıl bin TL’nin üzerine çıktı. Destekten yararlanmak isteyenlerin sosyal yardımlardan en az bir kere yararlanmış olması gerekiyor.

Desteği kişinin bizzat kendisinin almasına dair herhangi bir zorunluluk bulunmazken, haneden birinin yardım almasının yeterli olacağı aktarıldı.