Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Son dakika akaryakıt rekor kırıyor! Depoları doldurun: Benzine 1 TL’ye yakın zam geliyor

Bilindiği gibi EPGİS tarafından dün bir son dakika açıklaması yapıldı ve motorinin litre fiyatına devam zam yapıldı. Bunun ardından bugün ise benzin fiyatlarına dev zam yapılması bekleniyor. Motorine gelen 80 kuruşluk zammın ardından 24 saat geçmeden bu kez de benzine zam geleceğine ilişkin iddialar gündeme geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 TL’ye yakın zam yapılmasının beklendiği bildirildi.

BENZİNE DEV ZAM BEKLENİYOR

Akaryakıt zamlarının ardı arkası kesilmiyor. Pazartesi gece yarısı motorine gelen 80 kuruşluk zammın ardından bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine de zam beklendiği bildirildi. Benzin zammının ise 71 kuruş olacağı iddia edildi.

MOTORİNE CİDDİ ZAM GELDİ

Konu ile ilgili olarak Motorinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 80 kuruş zam yapıldı. Bu zam doğrultusunda Ankara’da ortalama 14,71 liradan satılan motorinin litre fiyatı 15,51 lira oldu. Ayrıca İstanbul’da 14,62 liradan 15,42 liraya, İzmir’de 14,71 liradan 15,51 liraya çıktı.

AKARYAKIT HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.