BelediyelerEkonomiGündem

Son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı: Çalışanların maaşına yüzde 45-50 zam yapılacak!

Son dakika gelişmesi… İmzalar atıldı: Sakarya Büyükşehir Belediye iştiraki BELPAŞ çalışanları için Başkan Ekrem Yüce ve ekibinin çalışmaları sonucu personele yevmiye başına ve sosyal hakları için yüzde 45 ve 50 arasında zam uygulanmasına karar verildi.

Diğer yandan 12 gün olan ikramiye adinin ilk yıl 24, ikinci yıl 26 ve üçüncü yıl 28 güne çıkarılmasını ve yakacak yardımı iyileştirilmesini kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalandı. Sendika görevlileriyle birlikte imzayı atan Başkan Yüce, işçilere ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Başkan Yüce şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün yaklaşık 2 buçuk aylık yoğun bir müzakere sürecini hep birlikte karara bağlayacağız. 24 Kasım 2021 tarihinde Hizmet-İş Sendikasıyla yapmaya başladığımız Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerini 8 Şubat 2022 tarihi itibariyle tamamladık. Hemşerilerimize hizmet için gündüz gece demeden fedakarca gayret gösteren ve en iyi zammı hak eden BELPAŞ’ta görevli arkadaşlarımızın maaşlarına şartların müsaade ettiği en iyi iyileştirmeyi yaptık.”

2 buçuk aylık sürecin sonunda yapılabilecek en iyi iyileştirmenin uygulandığını belirten Yüce yapılan zam oranlarını açıklarken:

“Bizler de Cumhurbaşkanımızın başlattığı mücadeleye destek olmak, çalışma arkadaşlarımızın şartlarını iyileştirmek adına ilgili STK temsilcilerimizle bir araya geldik. Şartların müsaade ettiği en makul iyileştirmeyi gerçekleştirdik. Yaptığımız görüşmeler sonucunda bugün 3 yıllık bir toplu iş sözleşmesini imzalayacağız.”

Ek Yardımlarda Da Artış Yapıldı

“Bu sözleşmeye göre sözleşmenin birinci yılında BELPAŞ’ta görevli çalışma arkadaşlarımızın yevmiyelerine yüzde 45-50 arasındaki oranda zam yapıyoruz. Sosyal haklarına da yine yüzde 45-50 arası oranda zam yapıyoruz. Sözleşmenin ikinci ve üçüncü yılında ise tüm arkadaşlarımızın yevmiyelerine ve sosyal haklarına enflasyon oranında zam yapılacaktır. Toplu iş sözleşmesinde bulunan 12 gün akdi ikramiye tutarını: Sözleşmenin birinci yılında 24 güne çıkarıyoruz. Sözleşmenin ikinci yılında 26 güne çıkarıyoruz. Sözleşmenin üçüncü yılında ise 28 güne çıkarıyoruz. 135 lira tutarındaki yıllık yakacak yardımını aylık 50 lira yapıyoruz. Böylece yıllık yakacak yardım tutarını 600 liraya çıkartıyoruz. Hayırlı, bereketli olsun” ifadelerini kullandı.