Sınavlar

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı!

Gelen bir son dakika haberine göre bu yıl yaklaşık 2,5 milyon kişinin gireceği 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugün resmen başladı. Peki, başvurular nasıl yapılacak? Başvuru ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde..

YKS başvuruları 11 Şubat – 7 Mart tarihleri arasında alınacak. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar ise 16-17 Mart tarihleri arasında geç başvuru yapabilecek. 3 oturumlu olan YKs 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak. Milyonlarca aday, üniversite sınavında ter dökecek.

Bu kapsamda Temel yeterlilik Testi 18 Haziran Cumartesi, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testi 19 Haziran Pazar günü ve Yabancı Dil Testi ise yine 19 Haziran Pazar öğleden sonra yapılacak.

YKS sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler YKS başvuruları nasıl yapılacak? Sorusuna cevap arıyor. Konuya ilişkin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda adayların e-Devlet şifreleri ve TC kimlik numaraları ile başvuru yapabileceklerini belirterek, “Yeni kimlik kartı olan adaylar, e-Devlet şifreleri ile başvuru merkezlerine gitmeden tüm işlemlerini ÖSYM AİS Mobil uygulamamızdan ve http://ais.osym.gov.tr adresimizden yapabilecekler” dedi.

YKS BAŞVURU KILAVUZU

Adayların beklediği 2022 YKS başvuru kılavuzu henüz yayınlanmadı. Sınav ücretinin ise bu yıl 110 TL civarında olması bekleniyor.