Ekonomi

Çiğ köfte bayiliği veren firmalar listesi! Son yılların en karlı iş fikri için fırsat!

Türkiye’de özellikle 2010’lu yılların başlarından itibaren popülarite kazanmaya başlayan çiğ köfte sektörü; genellikle lezzetli, pratik ve ucuz bir ürün sunduğu için yoğun olarak tercih edilir hale geldi. Benzer bir popülarite yakın zamanlarda lokma tatlısı adına başlamıştı ancak lokma sektörü aynı başarıyı yakalayamadı. Popülarite kazandıktan sonra gıda sektöründe kalıcı olmayı başaran çiğ köfte sektörü, hem küçük şehirlerde hem de büyük şehirlerde geniş kitlelere hitap ediyor. Bu sektöre adım atmak isteyen girişimciler için çiğ köfte bayiliği veren firmalar…

Çiğ Köfte Bayiliğinde Kâr Marjı

Çiğ köfte sektöründe kâr marjı genellikle %60 ile %75 gibi bir oran arasında değişmektedir. Bu da bu sektörde ciddi kazançlar sağlamak için yüksek cirolara gerek kalmadığını gösterir. Örneğin kasaya giren 100 TL’nin yaklaşık 60 TL’si kazanç olarak dükkana kalacaktır. Çiğ köfte bayiliğinde ürünler firma tarafından günlük olarak taze bir şekilde getirilmektedir, ödemeler de haftalık şekilde yapılmaktadır.

Çiğ Köfteciler Ne Kadar Kazanıyor?

Çiğ köfte satışları, bayilik alınan konumdan sermayeye kadar birçok etkenle değişiklik gösterebilir. Ancak bir çiğ köfte bayisi, günlük ortalama 600-700 TL bandında satış yapabilmektedir. Öte yandan bazı çiğ köfte bayileri, konum ve müşteri kitlesi gibi etkenler ile 2 bin TL gibi ortalama satışlara da ulaşabiliyor. Bu noktada en büyük etken, bayinin konumudur. Zira çiğ köfte ucuz bir gıda ürünüdür ve yüksek kazançlar için çok satış yapılması gerekir.

Çiğ Köfte Bayiliği Veren Firmalar ve Ortalama Kazançlar

Bir çiğ köfte dükkanı, ortalama olarak ayda 25 bin TL civarında satış yapar. Bu satıştan dükkana kalan kâr da ortalama 15-20 bin TL arasındadır. Temel işletme giderleri, dükkan kirası, dükkan sahibine olan giderler gibi giderler de çıktıktan sonra ortalama olarak 8-10 bin TL arası kazanç kalır. Bu sektöre giriş yapmak isteyen ve gelecek planlamasını yapanlar için bayilik veren firmalar vardır. Bunlar; Adıyamanlı Çiğ Köfteci Erkan Usta, Acıcık, Afiyet, Adıyörem, Adıger, Battalbey, Çiğköftem, Doping, Hacıalioğlu, Elazığlı Çiğ Köfteci Ahmet Usta, Kahta, Komagene, Maksat, Meşhur Adıyaman Çiğköftecisi, Oses, Onnumara, OMİS, Sırrı Usta, Serince, Taksim, Tarihi Antep, Tatlıses, Taşkale, Zarif, Ziyafet firmalarıdır.