İş İlanları

2022 bekçi alımı ne zaman yapılacak? Çarşı ve mahalle bekçi alımları belli oldu mu?

Bekçi olmak isteyen vatandaşların merakla beklediği 2022 yılı bekçi alımı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bekçi olmak isteyen vatandaşlar bekçi alımı duyurularını yakından takip ediyor. Çarşı ve mahalle bekçisi olarak çalışmak isteyenler, 2022 bekçi alımıyla ilgili duyuruları merakla takip ediyor. Bekçi alımı her yıl yapıldığı için bu yıl da ilan yayınlanarak alım yapılması bekleniyor.

2022 Bekçi Alımı Başvuruları Ne Zaman?

Bekçi alımı başvuruları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen adaylar, internet üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. 2022 yılında çarşı ve mahalle bekçisi alımına ilişkin henüz resmi bir duyuru yayımlanmadı. Vatandaşlar çarşı ve mahalle bekçi alımları ile ilgili duyuruları yakından takip etmeye devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamaların yakın zamanda yapılması bekleniyor.

Bekçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Çarşı ve mahalle bekçisi olarak çalışmak isteyen adaylarda aranan başvuru şartları arasında T.C. vatandaşı olmak ve en az lise mezunu olmak koşulları öne çıkıyor. Bunun dışında en az 167 cm boyunda olmak ve beden kitle endeksi 18-27 arasında olmaya dikkat ediliyor. Adayların 31 yaşından gün almamış olması ve ağır hapis cezası ile 6 aydan fazla hapis yatmamış olması gerekiyor. Bununla birlikte kanunda belirtilen yüz kızartıcı suçlardan hükümlü olmamasına dikkat ediliyor. Adayların herhangi bir alkol, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olması gerekiyor.

2022 Bekçi Maaşları Ne Kadar?

2022 yılında maaşlara yapılan zamla birlikte çarşı ve mahalle bekçisi maaşları da güncellendi. Bu kapsamda ilkokul mezunu bekçi maaşı 5 bin TL’den ortalama 6 bin 535 TL’ye çıkarken, lise mezunu bekçi maaşı 5 bin 100 TL’den 6 bin 767 TL’ye yükseltildi.