Ekonomi

Faturası Komşusundan Yüksek Gelenler Dikkat! Mutlaka Kontrol Edin!

Elektrik faturalarında yaşanan tartışmalar gündemdeyken fatura tarifesindeki iskan detayı ortaya çıktı. Binlerce lira farka sebep olan iskânsız dairelerde farkında bile olmadan pahalı olan sanayi elektriğini kullanıyor. Bu nedenle astronomik bir elektrik faturasıyla karşı karşıya geldiğinizde önce mutlaka tapunuzu kontrol edin.

Peş peşe gelen zamlarla birlikte elektrik faturaları kabardıkça kabardı. Yeni yılla birlikte geçilen tarifeli sisteme ileyse ‘mesken’ yani ev kullanımına belirli bir seviyede indirim uygulanırken bu indirim sanayi tipi elektrikte bulunmuyor. Ancak Türkiye’de milyonlarca kişi farkında bile olmadan evlerinde pahalı olan sanayi elektriğini kullanıyor.

İskânsız Daireler Sanayi Elektriği Kullanıyor

Zam öncesi dönemde sanayi ve mesken elektriği arasında ciddi bir fark bulunmadığı için bu durum vatandaşların faturalarında ciddi farklar yaratmazken, yeni zam ve tarife sistemi ile aradaki fiyat farkının açılması evlerinde sanayi elektriği kullanan vatandaşların binlerce TL’lik elektrik faturasıyla karşı karşıya kalmasına neden oldu. Bunun sebebi ise ‘iskân’ alınmaması olarak belirtildi. Bu nedenle elektrik faturası çok yüksek gelen tüketicilerin mutlaka tapu kontrolü yapması önerildi.