BelediyelerEkonomi

Halk Ekmek’e giden herkese ücretsiz olarak dağıtılacak!

Halk Ekmek’e giden vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağı duyuruldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden alkışlanacak hareket geldi. Üreticilerin dalda kalan limonlarını satın alan Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek’e giden vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtım sağlayacak. Toplam da 20 ton üzerinde limon dağıtacak olan MBB, “Limonlar Mersin’den Dayanışma Halkın Belediyelerinden” sloganı ile yola çıktığını duyurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ürünlerini satamayan limon üreticilerine destek olmak, aynı zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak amacı ile yeni bir proje başlattı. Bu kapsamda belediyelerin dayanışma örneği kapsamında Eskişehir’e toplam da 22 ton limon gönderildi. Limonlar vatandaşlara dağıtılacak.

MARKETLERDE KİLOSU 10 TL

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yaptığı açıklamasında limonun marketlerde kilosunun yaklaşık olarak 10 TL’den satıldığını, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ise ücretsiz olarak verileceğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in çağrısıyla limon üreticilerinden satın alınan ürünlerin Ankara, İstanbul, Tekirdağ ve Eskişehir’de vatandaşlarımızla buluşmasına vesile oluyoruz. Bu iyilik hareketi sayesinde artan girdi maliyetleri nedeniyle üretemez hale gelen üreticiye destek sağlanırken, bir yandan da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza belediyeler olarak bu limonları ulaştırıyoruz. Eskişehir’de bu limonun bir kısmını Aşevimizde değerlendirirken, bir kısmı da sosyal yardımlarımızdan faydalanan vatandaşlarımızın adreslerine ulaştırılacak. Halk Ekmek Büfelerimizden de limonların dağıtımını ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in ‘Biriz Beraberiz’ sloganına sonuna kadar katılıyor, halkın belediyeleri olarak ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticilerimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum”