Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

KDV indiriminde tatları kaçıracak gelişme! Yüzde 7 indirim değil yüzde 20 zam var! Başka dedikodular var

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, KDV indirimi haberini alan zincir marketlerin fiyatları yüzde 20 artırdığını ifade ederken gazetenin Yayın Koordinatörü Yücel Koç’un da yumurta fiyatları hakkındaki sosyal medya paylaşımını kendi köşesine taşıdı. KDV indimi 14 Şubat itibarıyla yürürlüğe girdi yetkililer marketlerde denetimlere başladı. Yüzde 7 indirimlik oranın zamlarla bunalan vatandaşa nefes aldırması bekleniyor.

FİYATLAR YÜKSELTİLMİŞ

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük can sıkıcı bir iddiayı paylaştı ve hükümetin marketleri ve tedarik zincirini ciddi şekilde kontrol etmesi gerektiği uyarısını yaparak can sıkıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Cem Küçük konu hakkındaki yazısında “Herkes elini taşın altına koymalı. Yüzde 7’ye ilaveten, marketler de yüzde 7 indirse millet rahatlar. Marketlerin iyi niyetini şimdi göreceğiz. Ancak ortada başka dedikodular da var. Gazetemizin Yayın Koordinatörü Yücel Koç dün şöyle bir tweet attı: “Dün 38,9 lira olan yumurta, bugün öğleden sonra 45,9 liraya çıkarılmış. Üstelik beş zincir marketin tamamında aynı fiyat” ifadelerine yer verdi.

1 HAFTA ÖNCE HABERLERİ VARDI

Marketlerin bu KDV indiriminden 1 hafta önce haberi olduğunu belirten Cem Küçük yazısında fiyatları yüzde 20 civarında artırdıklarını bu indirimle güya fiyatları aşağı çekeceklerini vurguladı ve şöyle devam etti:

“Hükûmet elinde güçlü enstrümanları olan bir yapıdır. Geriye dönük kontrolle bu doğru mu, değil mi kontrol etmeli. Doğruysa gereğini hukuken yapmalı. Ben marketler böyle şeyler yapmaz diyemem. Türk siyasi tarihinde özellikle 1970’lerde ve hatta 80’lerde stokçulukla ilgili çok örnek vardır. Sadece market değil bütün sektörlerde kötü niyetliler olabilir. Bunu ortaya çıkaracak olan hükûmettir…”