Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için müjdeyi duyurmuştu: 13 milyon emeklinin hesabına 10 bin TL tanımlanıyor

Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank’ın sabah yapmış olduğu yeni duyuru sonrasında emekli olan vatandaşlara devlet destekli olarak hem ihtiyaç kredisi, hem de nakit avans limitleri verileceği açıklandı. Bu kredi, nakit avans haberi daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmişti. Bankalar emekliler için bu uygulamalarına resmen başladı. Acil para ihtiyacı olan emeklilere bu noktada bu uygulama can suyu gibi gelirken belirli şartlara uygun olması durumunda bankalardan nakit para çekebilecek olan uygulama detayları da paylaşıldı. Bu doğrultuda emekliler kamu bankalarından yani maaşını aldıkları kamu bankalarından ihtiyaç kredisi çekebilir ve nakit avans kullanabilir. Bunun yanı sıra kredi kullanan emeklilerin hesaplarına anında 10 bin lira limitle artı para tanımlanıyor.

İSTEDİKLERİ ZAMAN NAKİT

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan duyuru sonrasında ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen emeklilere kamu bankaları, kapılarına açtı. Kredi kullanacak olan vatandaşlar, daha önce kredi onayı alamadıkları için bankalardan başvuru yapmayı kesmişti. Nakit kredi kullanacak olan kişiler için artık hem ihtiyaç kredisi, hem borç kapatma kredisi hem de istedikleri zaman nakit limitleri hesaplarına tanımlanacak.

10 BİN TL ARTI APRA LİMİTİ

Ziraat Bankası üzerinden nakit kredi kampanyasına başvuru yapacak olan kişiler banka hesapları üzerinden aldıkları internet şifresiyle birlikte banka şubesine gitmeden mobil uygulama aracılığı ile ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilecekleri belirtilirken internet üzerinden 50 bin liraya kadar 36 ay vadeli 3 ay geri ödemesiz kredi kullanabiliyor. Bunun yanı sıra kredi kullanan vatandaşlara 10 bin lira artı para limiti de anında tanımlanıyor.

NAKİT AVANS

Konu ile ilgili olarak Ziraat Bankasında yapılan bu kampanya gibi, ayrıca Vakıfbank ve Halkbank üzerinden de başvuru yaparak emekli olan kişilere yüksek limitli ihtiyaç kredisi ve nakit avans kullanabilir.

750 LİRAYTA KADAR PROMOSYON

Bankaların resmi internet sitelerine girerek, kampanyalar hakkında bilgi alabilir, düşük faiz oranları ile nasıl kredi kullanabilirsiniz bunun bilgilerini öğrenebilirsiniz. Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank üzerinden işlem yapacak olan kişiler başvuru yapmadan önce emekli maaşlarını bankaya taşıması gerekiyor. Emekli maaşınızı bankalara taşıdığınız zaman banka sizlere 750 TL’ye kadar ek promosyon ödemesi yapıyor.