EkonomiGündem

Vatandaş kiloyla değil, sayıyla almaya başlamıştı! Sebze ve meyve fiyatları ne durumda? İndirim geldi mi?

Geçtiğimiz haftalarda vatandaşın kiloyla değil taneyle almaya başladığı sebze ve meyvelerde bu hafta başından itibaren indirim başladı. Fiyatlar bazı bölgelerde yarıya indi bile. Ordu’nun Altınordu ilçesinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında da esnaf, bazı ürünlerde fiyatların yarı yarıya gerilediğini belirtiyor.

İHA muhabirine konuşan pazarcı esnafı Metin Camcı, fiyatların düşmesindeki sebebin sebze ve meyvenin bollaşmasından kaynaklandığını ifade ederek, “Sebze bol olunca fiyatlar düşer, az olunca ve ihracat olursa yükselir. Şu anda ürün fazla sayılmaz, talep de fazla olunca fiyatlar yükseliyor.”

“Fiyatlar normal, geçtiğimiz hafta patlıcan 30 liraydı, bugün 15 lira, biber 25 liradan 15 liraya düştü. Sadece domateste düşüş yok, o da domates ihracatı olduğu için. Biber, patlıcan ve salatalık fiyatları düştü. Pırasa ve ıspanak fiyatları da yerinde sayıyor. Şu an pazardaki ürünlere de talep az” ifadelerini kullandı.

Yüzde 50 İndirim Geldi

Erhan Çakır isimli esnaf da ürünlerde geçen haftaya göre yüzde 50 düşüş olduğuna değinerek, “Ürünler düştü ama bu hafta işlerde de düşüş var. Geçen hafta buralar hareketliydi, şuanda boş sayılır. Fiyatlar da cazip ama insanlar genelde bakıp almadan gidiyor. Fiyatlar bir süre böyle kalır ama sonrasında daha da düşer” diye konuştu.