EkonomiGündem

Kabaran faturalardan sonra müjde resmen duyuruldu: Hanelere 450-1500 TL arası fatura yardımı yapılacak!

Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fatura desteği bekleyen haneler için müjdeyi paylaştı! Erdoğan, yılda iki kere verilecek fatura yardımını duyurdu. Açıklamalara göre yardım tutarı 450 TL ila 1500 TL arası değişecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanan Kabine Toplantısı 4 saatin ardından sona erdi. Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeniden düzenlenemeye gidileceğini duyuran Erdoğan, “Kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile bin 150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarıyla ilgili düzenlemeleri de şöyle açıkladı:

“150 KW olan en düşük tarife dilimini 210 KW’ye yükselterek nispi bir rahatlama sağladık. Bugünkü toplantımızda daha da rahatlatacak adımları attık. 210 KW altı ve üstündeki tarife rakamları ilgili kurumlarca vatandaşlar yerine yeniden değerlendirilecektir. Küçük işletmeler için de benzer bir kademelendirme yapılacaktır. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne geçecek. Ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri düşecektir. Doğal gaz tüketim desteğiyle ilgili hazırlıklar da tamamlandı.”