Editörün SeçtikleriGündem

Son dakika! Maske zorunluluğu kalkıyor! Sağlık Bakanı Koca açıkladı ve tarih verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan maske zorunluluğu ve koronavirüs kısıtlamaları için son dakika açıklamalarında bulundu. Avrupa’da pek çok ülkede Omicron ile artan vaka sayılarına rağmen kısıtlamalarda ve maske zorunluluğunda gevşemeye gidilmişti. Konu hakkında Bakan Koca’dan da bir açıklama geldi ve gelecek hafta işaret edildi.

YAPILACAKLARI ANLATACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske zorunluluğuna ilişkin “Haftaya toplantı ile bundan sonra yapılacakları anlatacağız” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca burada yaptığı açıklamalarında maskelerin ne zaman çıkarılacağı konusu hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

MASKELER NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bazı Avrupa ülkelerinde açık alanda maske zorunluluğunun kaldırılması, aynı uygulamanın Türkiye’de ne zaman hayata geçeceği sorusunu akıllara getirdi. Bakan Koca, salgınla mücadelede yeni dönem için bir hafta sonrayı işaret etti ve maskelerin ne zaman çıkacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Gelecek hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantımız olacak. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız. Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz.”

MASKELERİ SADECE HASTALAR TAKACAK

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından “Bundan böyle hasta olana test yapılsın istiyoruz. Hasta olan maskesini takarak kendisini izole etmiş olsun” değerlendirmesi yapıldı. Bu da salgının ilk zamanlarını akıllarını getirdi. Ayrıca akıllara çok yakın zamanda maskelerin çıkarılacağı ve hasta olan kişilerin sadece bu maskeyi takacağını getirdi.

VAKALAR AZALACAK

Bakan Koca, omicron varyantına bağlı vaka sayılarının önümüzdeki haftadan itibaren düşüşe geçeceğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Vaka sayısı geçen hafta sonu itibarıyla pikini yapmış oldu. Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastaneye yatışlar yüzde 28-30 kadar azaldı. Yoğun bakıma yatış da yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini düşünüyoruz.”