Ekonomi

Kredi ve kredi kartı borcu olanlara çıkış yolu! İşte borç ödemeyi kolaylaştıracak taktikler

Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu olan vatandaşların sayısı her geçen gün artarken, borcunu ödemek isteyenlere müjdeli haber geldi. Kredi yükünden bir an önce kurtulmak isteyenler için yapılması gerekenler açıklandı. Kredi borcu olanları çok yakından ilgilendiren çözüm yolları sayesinde milyonlarca vatandaş kredi ve kredi kartı borçlarından kurtuluyor. Birikmiş borcu olanlara güzel haber geldi. Türkiye’de hemen hemen herkesin kredi veya kredi kartı borcu bulunuyor. Bu borçlar zaman zaman içinden çıkılamaz bir hale geldiği için vatandaşlar bunalım geçiriyor. Bu durumda izlenmesi gereken yollar merak ediliyor. Kredi kartı borçlularından gelen soruları Özlem Denizmen yanıtladı.

Kredi Kartı Borçlularına Ödeme Taktikleri

“Gelirim iyi ama harcamalarımı iyi ayarlayamadığım için borçlarımı bitiremiyorum. Bu durumu değiştirmek için ne yapmalıyım?” şeklinde sorusu olan bir vatandaşa ödeme taktikleri veren Denizmen, “Aylık bütçe yap. Harcamanı planla, limit koy ve uy. Alışverişlerinde isteklerinle ihtiyaçlarını ayır. Planında yoksa istek harcaması yapma.” cevabını veriyor. Bu durumda olan milyonlarca vatandaşın beklenmedik durumlar için en az 3 aylık gider kadar kenara para koyması gerekiyor. Ayrıca mevcut borçlar bitene kadar yeni borç yapmamaları ve tasarruf yöntemlerini araştırmaları tavsiye ediliyor. ,

Kredi Çekerken İki Kere Düşünün

Özlem Denizmen’e gelen sorulardan bir diğeri de “Bankadan 50 bin lira kredi limitim varmış. Sizce bu parayı alıp nasıl değerlendirebilirim?” Özlem Denizmen’in bu ve bu durumda olan vatandaşlara cevabı “Ne bu bedava mı sanki? Kredi bankanın belli bir faiz karşılığında sana ödünç verdiği para. Bunun maliyeti var. Havadan gelen para değil. Bu krediyi iki yıl için kullandığını düşünelim, ortalama 2 bin 700 lira civarında aylık ödemen olur. Geri ödemesi de yaklaşık 65 bin TL’ye denk gelir.” oldu. Krediye ihtiyacı olmayan kişilerin bu kadar para ödemesine gerek olmadığını belirtti.