GündemSağlık

Yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC’la ilgili son dakika gelişmesi! Bu yaş gruplarında da uygulanmaya başlandı

Son dakika gelişmesi… Yerli koronavirüs aşımız TURKOVAC’ın kullanımına 16-18 yaş grubunda da başlandı. 500 gönüllüyle Ankara Şehir Hastanesi’nde başlatılan uygulamaya kronik rahatsızlığı bulunmayan 16-18 yaş grubundaki gönüllüler aşı olmak için katılabilecek. İşte detaylar…

Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, Aşı Enstitüsü Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Turkovac Aşılama Ergen Çalışması Sorumlusu Prof. Dr. Aslınur Parlakay, Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emrah Şenel çalışmanın başlaması nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

CORONAVAC VE TURKOVAC UYGULANACAK

Prof. Dr. Ateş Kara, çalışma grubunun çocuklar olması nedeniyle temkinli hareket edildiğini kaydederek, “16-18 yaş arası 500 gönüllü çalışma grubuna dahil edilecek. Gönüllülerin daha önce aşı olmamış ve Covid-19 geçirmemiş olması gerekiyor. Çalışma gereği gönüllülerin bir kısmına CoronaVac, bir kısmına Turkovac aşısı yapılacak ve Turkovac’ın ergenler üzerindeki etkinliği ortaya çıkacak. Sonuçların iyi olacağını ve bu aşının iyi koruyacağını ümit ediyoruz. Belirlenen sayıda gönüllüye ulaşılıp, aşılama yapılınca bir alt yaş grubuna inilecek. Turkovac olup da yoğun bakıma yatan hastamız şu anda yok. Turkovac’ta hatırlatma dozunda elde ettiğimiz antikor yanıtları çok yüksek. Anketlerde geri dönüş oranı mükemmel” açıklamasını yaptı.