Ekonomi

Elektrik fatura desteği başvuruları başladı! Elektrik fatura yardımı nasıl alınır?

Devletin sosyal yardımları tüm hızıyla devam ederken özellikle son dönemde artan hayat pahalılığı bu desteklerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Gıda ve enerji fiyatlarına yapılan zamların ardından vatandaş, faturalarını ödemekte zorlanıyor. Engelli ve yaşlı aylığı gibi sosyal destek alanlar, elektrik giderleri için de maddi destekten yararlanabiliyor. Evde bakım parası gibi sosyal destek alan hak sahiplerine yapılan elektrik fatura yardımı ne kadar?

Elektrik Fatura Desteği Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara pek çok maddi destek yapılıyor. Son olarak elektrik fatura desteği ile birlikte bakanlık tarafından yapılan desteklerin miktarı arttı. Hanedeki birey sayısına göre verilen sosyal yardımlarda üst limit 137.33 TL’den 206 TL’ye çıkarıldı. Elektrik tüketim desteğinden yararlanmak için bakanlık tarafından belirlenmiş olan şartları taşımak gerekiyor.

Elektrik Fatura Desteği Kimlere Veriliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı elektrik faturası yardımı, sosyal yardım alan hak sahibi vatandaşlara yönelik başlatıldı. Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı olanlar 200 liraya kadar maddi destek alıyor. Bu sosyal yardımdan yararlanmak isteyen kronik hastalar, evden çıkmadan internet üzerinden gerekli başvuru işlemlerini yerine getirebiliyor. 2022 yılında elektrik fatura yardımı başvuruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Elektrik Fatura Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği elektrik fatura desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar araştırmalara devam ediyor. İhtiyaç sahibi olanların kimlik ve elektrik faturası ile kendilerine en yakın PTT şubesine giderek elektrik fatura desteği başvurusunda bulunabiliyor. Elektrik fatura desteği hane içinde 4 kişi olduğunda 171,67 TL ve 5 kişi olduğunda 206 TL’ye kadar çıkıyor. Bu destekten yararlanmak için sosyal yardım kapsamında olmak gerekiyor.