Ekonomi

Elektrik faturasını düşürecek yeni düzenleme! Her 3 evden 2’si faydalanacak

Son dönemde yüksek gelmesiyle tüm vatandaşların ortak şikayet noktası haline gelen elektrik faturasıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. Elektrik faturalarına indirim yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından elektrik ile ilgili yeni düzenlemeler gerçekleştirmeye başladı. 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek bu düzenlemeler ile elektrik faturalarında indirim yapılacak. Vatandaşın üzerindeki yüksek fatura yükünü azaltmak için yapılan bu düzenleme kapsamında esnafın faturası yüzde 25 oranında düşecek.

Meskene Yapılan Elektrik Zammı Geri Çekiliyor

Elektrik faturaları ile ilgili yeni düzenleme büyük ilgi gördü. Bu kapsamda açıklamalara göre elektrik ortalama bir kademe miktarı belirlenip o kademenin altındaki faturalarda yüzde 25 indirim yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, tüm dünyada enerji fiyatlarının yüzde 500’ler seviyesinde arttığı bu dönemde elini taşın altına koyduğunu açıkladı. Böylelikle elektrik faturalarında meskenlere yönelik yapılan zam geri çekilecek.

Her 3 Haneden 2’si Daha Düşük Ödeyecek

1 Ocak’ta meskenlerde elektrik tüketiminde kademeli tarifeye geçilmişti. Ortalama hane tüketimi 150 kw/saat olarak belirlendikten sonra bu rakam 210 kw çıkarılarak zam üzerinden yüzde 11 indirim yapılması dikkat çekmişti. 1 Şubatta alt kademede 137, üst kademede 206 olarak tarife hesaplaması yapılmıştı. Yeni düzenleme kapsamında yüzde 64’lük ilk kademe için enerji birin fiyatı daha da aşağıya çekilecek. Bu sayede her 3 haneden 2’si daha düşük elektrik faturası ile karşı karşıya kalacak.

Enerji Bakanından Destek Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı olduğunu hatırlattı. Küresel enerji fiyatlarının 10 kat arttığını söyleyen Bakan Dönmez, vatandaşı korumak için devletin attığı adımlardan bahsetti: “Bu yılda 100 milyar liralık sübvansiyondan daha az olmayacak. Öyle ki rakamlar hazinemizin yüklenmiş olduğu bedelin geçtiğimiz yıldan daha fazla olacağını gösteriyor.”