Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Akaryakıt ve otogazdan ÖTV’den vazgeçilmesi duyurusu yapıldı! Benzin, dizel ve LPG’ye çok büyük indirim

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen akaryakıt fiyatları ile ilgili milyonlarca kişinin beklediği müjde için beklentiler artarken akaryakıt fiyatlarında indirim isteniyor. Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi ve ÖTV’den vazgeçilmesine ilişkin MHP’den bir duyuru yapıldı. Bunun ardından akaryakıt ve otogaz indirimi için beklentiler artmaya başladı. Mevcut durumda otogaz ve akaryakıt fiyatlarına ciddi oranda zam yapılırken vatandaş artık devletten vergiden vazgeçerek indirim yapmasını bekliyor.

AKARYAKIT VE OTOGAZDA ÖTV’DEN VAZGEÇİLMESİ

KDV’nin akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyeceği de merak edilirken akaryakıt ve uçaryakıt yani LPG fiyatlarında KDV indirimi olup olmayacağı merak konusu oldu. Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi olacak mı? Benzin ve LPG fiyatları ne olacak? Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Bilindiği gibi birçok temel yaşam ürünlerinde KDV indirimi yapılmıştı. Bu kapsamda otomobil sahipleri akaryakıt ve otogaz yani benzin, dizel ve LPG için ÖTV’den vazgeçilmesini talep ediyor.

ARAÇ SAHİPLERİ TALEP EDİYOR

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından 8 Şubat 2022 tarihinde yapılan son açıklamaya göre, Ankara’da ortalama 14,56 liradan satılan benzinin litre fiyatı 15,27 lira, İstanbul’da ise benzinin litre fiyatı 14,47 liradan 15,18 liraya, İzmir’de ise 14,58 liradan 15,29 liraya çıkmıştı. Fiyatlar bu duruma geldiği için akaryakıt istasyonlarının indirim kampanyalarına kulak kesilen otomobil sahipleri bu noktada devletin akaryakıt ve otogaz fiyatlarındaki ÖTV’den vazgeçerek indirim yapmasını talep ediyor.

MHP’DEN AÇIKLAMA GELDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın akaryakıtta KDV indirimi hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın yazılı bir açıklama yaparak mevcut iktidarın gündemden düşmeyen akaryakıt fiyatları ile ilgili çalışmalara başladığını bildirdi ve şöyle devam etti:

“Ancak akaryakıt fiyatlarındaki artışların bir sarmala dönüşmemesi ve tüketici yararına kontrol altına alınması için, vergiler başta olmak üzere bazı yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiği de bir gerçektir. Mevcut iktidar bu gerçeği görerek çalışmalara başlamıştır”