Dünya

Ukrayna’yı Sarsan Şiddetli Patlama! Bugün Üçüncü Sabotaj Girişimi

Ukrayna’nın Donestk bölgesinde şiddetli patlama meydana geldi. Bölgede bugün 3 ayrı sabotaj girişimi gerçekleştiği öğrenildi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gerilimi sürüyor. Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki hareketlilik sürerken, Rus yanlılarının tahliye işlemleri gerçekleştiriliyor. Tahliyenin yürütüldüğü bölgede, ayrılık yanlılarının hükümet binası yakınlarında bir araç havaya uçtu. Şiddetli patlamanın ardından olay ile ilgili henüz bir bilanço açıklanmadı.

Rus haber ajansı RIA, patlama öncesinde bölgede siren seslerinin yükseldiğini duyurdu.

Hasar Oluşmadı

Patlamanın, Donetsk Halk Cumhuriyeti Hükümet Binası yakınında meydana geldiğini aktaran muhabir, halihazırda patlama yerinde yangının göründüğünü, yakınlardaki binalarda hasarın oluşmadığını söyledi.

“Üçüncü Sabotaj Girişimi”

Ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti de konuyla ilgili açıklamada bulundu. Halk Milisi Sözcüsü Eduard Basurin, Kiev yönetiminin Donetsk ve Lugansk bölgelerinde bugün 3 ayrı sabotaj girişimi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Tahliyeler Başlatıldı

Rusya yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu bölge sakinleri tahliye edilmeye başlandı. Kadın ve çocuklardan oluşan grubun, Rusya’ya ve Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’a gittiği belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelişmeler üzerine Acil Durum Bakanı’nı Ukrayna sınırındaki Rostov bölgesine gönderdi ve tahliyeleri organize etmesi talimatı verdi.