Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Hepsinin maaşına bir zam daha! Az önce açıklandı: Emekli maaşlarına en az 1.250 TL zam duyuruldu

Son dakika duyurusu: maaşlara zam geliyor! Milyonlarca emekli ve çalışanı ilgilendiren gelişme resmen paylaşıldı. Öğretmen, polis, memur, sağlık çalışanını kapsıyor. 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanırken 3600 ek gösterge için araştırmalar hız kazandı. İlk toplantının ardından 3600 ek gösterge için araştırmalar ve beklentiler meydana gelirken bu düzenleme ile memur ve emekli maaşlarında ciddi oranda artış sağlanacağı bildirildi. Bunun yanı sıra maaşlar hakkında detaylar da paylaşılmaya başlandı ve emekli maaşlarına en az 1250 lira artış olacağı bildirildi. Yeni gelişmeler doğrultusunda öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfı da 3600 ek gösterge kapsamına alınacağı bildirildi.

DETAYLAR BELLİ OLMAYA BAŞLANDI

Memur ve emekli maaşları hakkında yeni gelişme yaşandı. Memurların gelirini ve emeklilerin de aylığını arttıracak olan 3600 ek gösterge için detaylar paylaşılmaya başlandı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfı da kapsama alınacak. Kıdemler arasında ücret dengesizliğine son verecek düzenleme ile kariyer mesleklerde 600 puanlık artış olacak. Ek gösterge düzenlemesi ile beraber maaşlar artacağı gibi eş değer etki yapan, emekli ikramiyesini artıran “tazminat yansıtma oranlarının” artırılması da masaya geldi.

MAAŞLARA 1.250 LİRA ZAM

Daire başkanı, genel müdür yardımcısı gibi yöneticilerin altındaki personelden düşük ücret alarak emeklilikte de maaşlarında büyük oranda azalma yaşanmasının önleneceği düzenleme kapsamında hizmet süresi 25 yıl olan öğretmen, polis, din görevlisinin emekli aylığındaki artış en az 1.250 lira olacağı bildirildi.

2 MİLYON 88 BİN EMEKLİ VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında Memur-Sen ve 11 sendika temsilcisinden oluşan 3600 Ek Gösterge Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirirken ikinci toplantının 16 Mart 2022 tarihinde yapılacağı ifade edildi. Ek gösterge düzenlemesi kapsamında 3 milyon 175 bin kamu çalışanı bulunurken kamuda ek gösterge dışında kalan personelle birlikte 4 milyona yakın çalışan, 2 milyon 88 bin de emekli olduğu ifade edildi.