Ekonomi

Piyasada 130, Bu Markette 92 Lira! Teneke Sıvıyağda Rekor İndirim!

Kamuoyunda oluşan indirim çağrılarına Tarım Kredi Kooperatifi marketleri de kayıtsız kalmadı. Piyasa değer 130 TL olan 5 litrelik sıvı ayçiçek yağını 92,5 liradan satmaya başladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticiden tüketiciye aracısız satış yapmaya devam ediyor. Önceleri sadece TMO’ya ait marketlerde satılan Ayçiçek yağı bugünden itibaren Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde de satılmaya başladı. Böylece piyasada 130 TL bandında satılan 5 litrelik sıvı ayçiçek yağı, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde de 92,5 liraya vatandaşa sunuldu.

Tarım Kredi Kooperatifi’nin Çok Şubesi Var

Daha yaygın şube ağına sahip ve yine bir kamu teşebbüsü olan Tarım Kredi marketlerinde ise fiyatlar TMO’dan bir miktar yüksekte bulunuyordu. En yaygın zincir marketlerin fiyatları ise TMO’ya göre yüzde 15-20 civarında yüksek.

Ürüne Talep Büyük

Kamuoyu daha ulaşılabilir şubelere sahip olan Tarım Kredi marketlerinde de fiyatların TMO ile aynı olmasını talep etti. Bunun üzerine yeni bir adım atılarak talebe karşılık verildi. TMO’da 92.5 TL’ye satılan ayçiçek yağı Samsun’da Tarım Kredi marketlerinde de satılmaya başlandı. Ürüne yoğun talep gösteren vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.